fredag 29 juli 2011

Dagens hare och vinnare!

HTC Highroad Women vann idag lagtempot. Trots att Top Girls Fassa Bortolo körde med hare så kom dom inte på pallen!



Finns för många foton för att ta tag i det ikväll. Det är fest i Tångahallen så det blir nog att sätta sig och ta en whisky utanför baracken och kolla in dom loka fyllona!

Framme i Vårgårda!


Snart dags att kolla in damerna ;-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

Ladda till MAX!

Första pitstop ner mot Vårgårda. Vi ska försöka komma ner till damernas lagtempo. Då ska det fotas...
Published with Blogger-droid v1.7.2

torsdag 28 juli 2011

Packad! /Marco


Håller på och packar inför resan imorgon. Eric och jag kommer dra iväg en vecka på en liten cykelsemester nere i Halmstad. Glida runt lite på cyklarna. Dricka lite whisky, softa kanske hänga i någon stekig bar... Det ska även tävlas. Redan nu på lördag är det Vårgårda Velofondo som vi ska köra och nästa helg veteran SM. Blir nog en intressant vecka. Kommer att fota mycket och blogga lite på kvällarna när det hinns med!

Det är gott med godis!
En liten flarra Whisky får hänga med...

onsdag 27 juli 2011

Vill ha Specialized! /Marco

Inte en ny cykel kanske man såna här espressokoppar vore nått att sippa ristretton i på morgonen!





Vi var förbi Specialized Concept Store idag för Eric skulle få drivlinan justerad på sin Venge. Det tog en liten stund så man fick en espresso medans man väntade.  Själv så ska jag lämna in min cykel på Norvelo igen under morgondagen. Mitt nya vevlager knäpper och har sig. Är nog inget större fel utan bara nått som inte riktigt sitter som det ska!

Min hoj fick snällt vänta där ute!
Körde några 5-6 minuters intervaller idag och kropp och ben kändes tunga. Inte alls bra inför helgens lopp men jag hoppas på att två dagars vila ska få benen att vakna till igen.  Har ju haft riktigt bra ben ett tag nu och vore trist om dom tappas bort just nu! Eric körde lite kortare intervaller. 





tisdag 26 juli 2011

Cykelsemester på Gotland. /Eric

Denna sommar ville jag göra något skoj med min dotter, kikade runt lite vad som kunde vara kul och bokade till slut en resa till Gotland och en liten stuga vid Kneipbyns camping. Dottern tyckte det var hur kul som helst (drygt 2 år). vi lämnade bilen på en parkering i Nynäshamn och tog endast cykeln med packning över. Första bilden nedan visar när vi är färdigpackade innan vi klev ombord på båten.

Vi hängde mest på leklandet och vattenparken vid Kneipbyn, något jag kan rekommendera för alla med barn. Men varje dag så blev det en cykeltur, då utan cykelkärran. Saga brukar alltid somna till så jag tog en liten träningsrunda kring lunch och kunde köra ca 4mil innan hon tröttnade efter att hon vaknat. När hon var vaken så slog hon mig på rumpan och ropade "fortare pappa, fortare", hon vet att det ska gå fort.. :-)

I övrigt så har det blivit lite träning och formen känns ok, inte topp, men ok. Snart drar vi ner till Velofondo och sen veteran-SM.

Lär bli lite uppdateringar när degubbos drar ut på tour, med start fredag...











Nöjd gubbe! /Marco


Idag har jag tagit det lugnt och shoppat loss lite på stan. Hann med en trevlig lunch och sen en fika på Bianchi med Torbjörn. Kollade in hans snygga Orbea tempocykel som var där för att justeras lite inför veteran SM. Handlade en jacka, router och nytt kaffe. Går inte att prestera bra om man inte får sin dubbla espresso innan dom hårda passen!

Mina 4 favoriter. 2 rör av varje. Snygg tjej i butiken. Bra.
Glad gubbe idag och nu så har man ännu snabbare internet och en ny laddning med kaffe i skafferiet! Körde intervaller igår och satte personligt rekord. Roligt när det går bra!

lördag 23 juli 2011

Postgubbe! /Marco

Premiär för postenstrumporna. Dom kändes helt ok! Snygga!



Idag blev det distanspass med gasen ganske friskt påslagen. Skyltspurter var också inblandat. Några duktiga åkare från klubben var ute på Färingsö och svettades! Många sura bilister idag, att det ska va så svårt att tuta en bit innan dom kommer ifatt så att man kan flytta på sig. Nejdå det ska tutas så nära det bara går bara för att du kan dom reta upp sig ännu mer för att man just inte hann flytta på sig. Sågspån i huvet på många!

13 mil fick jag ihop idag och det är en bra tur för mig. Skyltspurterna gjorde att passet blir lite jobbigare än ett renodlat distanspass. Hade roligt!

fredag 22 juli 2011

Contador är bäst! /Marco

På många sätt och vis. Fler borde nita idioterna som springer efter cyklisterna och förstör. Håller dom sig på lämpligt avstånd kan det va kul att se på dom och deras utstyrslar men ibland går dom för långt!

Heja Conta Heja!

NICK-spåret (nya). /Marco

Riktigt halt var det idag. 
Idag blev det en runda i skogen på tom mage. Hårdträningen i ett par veckor verkar ha gett resultat. Benen är bättre än någonsin! Tekniken i skogen är dock sämre än någonsin då jag bara kört landsvägscykel senaste tiden. Tom mage gick också bra men när jag kört i c:a 1h så började jag bli trött både i huvudet och kroppen. Cyklade som ett fyllo på slutet. Dessutom så måste jag säga att den sista nya delen på NICK var ganska så teknisk för mig. Inte så att det inte funkade men jag dundrade inte fram precis. Kan ju ha att göra med att jag kört mig tom också. Roligt var det iaf och skitigt och blött. Riktigt slirigt och jag körde på alltför hårt pumpade däck första halvan, fick stanna och släppa ut luft


Jag är lite sugen på att köra Hammarby XC men om jag ska göra det så måste jag nog köra lite mer mtb. Kommer nog inte köra mtb närmaste veckorna utan det får bli mer sånt efter VSM i landsväg. Det var nära att jag flög av cykeln idag på sliriga rötter och lite onödigt att slå sig på det sättet nu när det bara är ett par veckor kvar till SM. Tog även tid idag när jag körde nya NICK och den tiden var för dålig för att offentliggöras. Det enda jag kan säga är att jag vet att jag kan kapa 5-7 minuter på den tiden om jag kör lite hårdare och inte bara kör landsväg!

Nu blir det "frukost"!

Ingen frukost! /Marco

Idag ska jag ta en lugn förmiddagsrunda på min mountainbike. Tog total vilodag igår, kände mig otroligt sliten och enormt hungrig. Lyssnade på kroppen och vilade och åt rejält. Gick upp i vikt och känner mig mycket piggare i kroppen idag. Gick upp lite väl mycket i vikt så tänkte ta en lugn runda innan frukost och försöka bränna lite av den extra energin min kropp förmodligen inte behöver. Vet att uppgången bara är tillfällig men imorse vägde jag över 78kg igen och det var ett tag sedan jag gjorde det så det blir en mysrunda utan frukost. Ett par rejält stora koppar kaffe får räcka! Om inte så blir det att bonka. Har givetvis med mig energi i bakfickorna men ska försöka låta bli att nalla!

Detta kaffet vi hittade på Gran Canaria kanske vore nått en dag som denna!


Är lite besviken över att Contador tappade för mycket mark i touren igår. Andy Schleck måste man dock ge en rejäl applåd över hans taktiska drag. Är inget större fan av Andy pga han är rätt tråkigt cyklist men igår så visade han lite vad cykling handlar om. Om att våga!

torsdag 21 juli 2011

Wilier Triestina zero.7 /Marco

Nu har även Wilier kommit ut med en riktigt lätt ram till 2012 (skrevs väl iof om det redan i våras). Wilier är nog det Italienska märke på cykel som fallar mig bäst i smaken. Hade jag råd skulle jag bra gärna vilja ha en Cento i någon svart cool lack. Eller kanske en zero.7 om den får bra resultat i tester. Cento verkar ju va en riktigt grym ram. Den verkar få ett riktigt snyggt pris också road.cc


Wilier är lite lik Specialized Tarmac från sidan och det är väl kanske just det jag gillar! Fast i ärlighetens namn så blir det nog ingen ny cykel alls om jag inte får nytt jobb eller vinner på lotto. Min Pro Sl levererar mer än tillräckligt än!

onsdag 20 juli 2011

Jag blev trött! /Marco


Intervaller i backe. 6ggr á cirkus 30 sekunder. Tunga växlar stående. Pulsen gick inte upp så högt men lungorna flög nästan ut ur kroppen. Är ganska lång vila mellan omgångarna. Känns som att det ger rejält starka ben.

Blev ingen vila för mig idag men jag kände mig lite seg efter igår. Imorgon blir det ingen cykel alls förutom på tv. Distanspass inplanerat på lördag med ett gäng i klubben. Funderar på intervaller på mtb:n på fredag. Saknar skogen lite!

Vila idag?. /Marco



Det händer inte mycket på cykelfronten just nu. Tränar och kör långa härliga distanspass blandat med hårda intervallpass.Igår var vi ett litet gäng som körde intervaller. SMACK har ju uppehåll och några andra roliga lopp är inte på gång. Nästa lopp för mig och Eric blir Vårgårda Velofondo tätt följt av veteran SM. Är iof inte så långt kvar dit men lite mer tävlingsträning hade iaf jag behövt! Hoppas på att ha bra ben iaf. Rutin blir ju svårt att fixa på så kort tid.


Efter passet tog Eric och jag en fika på Brostugan för att efter det köra lite distans. Passet känns lite i benen idag men inte farligt. Kroppen mår ok trots hårdkörningar!


Den stora frågan för dagen är om jag ska vila eller inte. Det känns så trist att vila med så fint väder ute. Har ett galet pass jag tänkt köra som Henrik B tipsade om där man verkligen får starka ben. Funderar på att köra det ikväll faktiskt och sedan vila imorgon då det verkar bli riktigt skitväder. Passar iof bra då jag tror det är en fin etapp på Touren då. Jag tror inte Contador vinner i år men han är min favorit iaf. Evans är den som ser starkast ut enligt mig!

söndag 17 juli 2011

17 mil söndagsmys! /Marco



Idag tog jag mig ut till Vallentuna och körde ett distans/fikapass med gänget där ute. Sträcken är inkluderad transport för min egen del men körde på ganska bra även där. Vi bildade två grupper en lite långsammare och en snabbare. Det gick i ganska mysigt tempo ibland men ibland riktigt fort. Slutet på rundan var det bra drag på. Vi var tre stycken (tappade två) som körde riktigt hårt för att jaga ikapp några som stack iväg. Visade sig att dom tagit en annan runda så vi jagade helt i onödan... Nu när jag kör långa rundor så brukar jag även lägga in några rejäla spurter på slutet för att lära kroppen att det finns krut kvar trots att man cyklat länge!

Grymt cykelväder idag! Molnet man ser var ett snällt moln....

Glad över att jag inte fick punka med tanke på hur däcket såg ut. Kollade inte det innan jag gav mig ut. Borde jag nog gjort då jag har ett nytt liggandes hemma! Hade tur och klarade mig i 17 mil.

Ett Continental Force som gått c:a 325 mil. Det där är väl bromspåverkan men hela däcken ser bra slitet ut runt hela däcket!

lördag 16 juli 2011

Vila + Vila /Marco



Igår gick jag på semester och då tyckte jag det passade bra att hänga med på en after work med några kollegor. Det blev lite öl, whisky och cognac + McDonken och ett stort lass med chips vid hemkomsten.

Blev vila idag pga gårdagen, då mest pga att magen min blir duktigt risig av ovan nämnda intag. Känns iof skönt att starta semestern med att enbart sitta och slappa framför Touren.  Jens Voigt verkar åka med bananskal under hjulen idag!

I matväg så blir det mest att dricka espresso idag och att äta småportioner med pasta toppat med en klick smör på och kycklingfilé. Dietmat! 

Imorgon hoppas jag på en cykeltur. Lite längre sådan!

tisdag 12 juli 2011

Intervaller i regn! /Marco


Ganska fint när det väl slutade regna. Att cykla i regn stör inte mig så mycket förutom en grej, man blir så förbannat blöt i grenen och det brukar göra att jag får skav trots att jag kör med diverse smörj som Assos osv. Såg att Santini har ett par tights som ska hålla borta väta i 60 minuter som jag starkt funderar på att köpa. Bättre med lite skydd än inget!

Det blev lite 4 styck 4 minuters i mot och kantvind plus 4 styck 30 sekunders för att blåsa ut lite extra ur benen!

söndag 10 juli 2011

Latex! /Marco


Nu är det latexslangar i kanttrådshjulen. Dom behöver som sagt pumpas oftare men annars känns dom bra. Var trött på Supersonicslangarna och ville testa nått nytt!

SMACK i Skokloster var roligt. Eric 8:a och Daniel 2:a. Kändes helt ok. La in en liten attack i toppen på en backe på sista varvet. Kände att det gick lätt för mig där och lika bra att testa. Det var liksom kört från första början då jag som vanilgt inte fick med mig någon. Att hålla den klungan borta på egenhand hade blivit mer än svårt! Kom iaf in på samma tid som den som vann. Kunde återansluta till klungan efter att dom fiskat upp mig.

Idag blev det ett ganska långt pass på¨15 mil ute i Vallentuna. Blev ett ganska hårt pass men roligt!

torsdag 7 juli 2011

SMACK linje i Skokloster. /Eric

Igår körde jag o Marco SMACK-linje i Skokloster. Både jag och Marco hade möjlighet att sluta jobbet lite tidigare så jag hämtade upp honom redan vid 15.30 för att ha gott om tid på oss. När vi väl var framme vid Skokloster hade tid för både en fika och rundvandring vid slottet. Vi valde båda att ladda med varsin våffla.

Under själva loppet så uppfyllde jag min plan, vilket var att hela tiden ligga högt i klungan, speciellt inför den långa backen i slutet av varvet. Lyckades bra och körde kontrollerat hela loppet. Hade dock krampkänningar i vaderna redan efter första varvet, men kunde kontrollera det. Jag hade egentligen aldrig någon svacka i loppet utan kunde med enkelhet hålla en vettig position.

Inför sista varvet var målet att ligga topp 20-30 efter backen, lyckades att vara runt en 15:e plats uppför backen och förvånad över att jag kom upp så lätt och passerade flera stycken. Backträningen kanske har gjort en del.

Avslutningen är tuff, en backe ca 5km före mål och sen motlut nästan hela vägen fram till en skarp böj. Det gick rätt fort hela vägen men tight om placeringarna. Gav mig ut till vänster 300m före den skarpa böjen och fick kämpa en hel del och ta vind hela vägen, men lyckades iom det komma ut rätt bra efter böjen på ca 10-12:e plats. Dock missade jag helt fartguppet ca 400m före mål och flög med cykeln en bit o landade snett. Tappade några meter på framförvarande som jag inte lyckades täppa till. Dessutom rejält sega ben efter den tuffa avslutningen på varvet innebar att spurten togs sittande och jag rullade in på en 8:e plats, av 75 startande.

En stark Marco gav sig iväg på attack när det återstod ca 4km, något för tidigt att attackera då det går svagt uppför nästan hela vägen därifrån. Men kul att se attackförsöket, nästa gång håller det.

I övrigt imponerad av Daniel Osterman som har en förmåga att "smyga fram" när det gäller och som det ser ut med enkelhet ta sig fram vid spurten. Han blev bästa VCT:are idag med en 2:a plats. Segrade gjorde en kille från Tierp som av bilden att döma var rätt överlägsen i spurten.

Kul att SMACK-loppen lockar så mycket folk.






tisdag 5 juli 2011

Köp den inte! /Marco

Idag testade jag Gainomax Proteinbar Blåbär. Smakade mjöligt och kändes som en öken i munnen. Smaken av blåbär var ingen hit heller. Gillar Gainomax Blåbär i form av dryck men i form av bar går den bort... Jag har ätit många bars i mitt liv och denna är en av dom sämre...

Smaken är som baken men i detta fallet undrar jag verkligen!
Imorgon är det SMACK. Riktigt fint cykelväder idag by the way!

måndag 4 juli 2011

Eric! Hjälmen! /Marco

Idag hade Eric och jag bestämt att köra intervaller ute på drottningholm. Jag cyklar hem och byter om och cyklar utåt. Vid Nockebybron så tutar en bil åt mig och det är Eric. Kollar då mobilen och ser att han messat att han glömt sin hjälm och att han kan hämta mig vid brommaplan så kör vi ute hos honom. Ok tänkte jag. Jag har ingen tid att passa. Vi sitter i bilen i rejäla bilköer och kollar på Touren på hans mobil. Det tar ett bra tag att ta sig ut och det var nästan så att man hann förlor lusten att köra intervaller. Fast det är viktigt med hjälm så det fick ta den tid det tog!

När vi väl var framme och var påväg ut mot vår runda så såg Eric ut såhär! Glad var han och vad är det som fattas…. Det var bara att vända igen och hämta hjälmen... ;-) Vi hann som tur var bara några hundra meter från hans hus innan jag såg att han glömt frigolitkrukan...






Blev ett bra pass. 4*3 minuters intervaller och ett par sprätt uppför kort brant backe. För min del känns formen bra men ett stort men angående min puls. Jag har en liten teori vad det är som är fel (eller rättare sagt rätt) på pulsen. Den varvar upp rejält vid ansträngning. Vi får se. Är ju dags att köra SMACK på onsdag och denna gången ska jag nog inte gå på attack…

Eftersom att det blev en lite längre sväng hem för mig så passade jag på att olla lite här och var!


söndag 3 juli 2011

Lite förkylt, lite gult! /Marco

Det sägs att färgen på snoret talar om ifall man är fökyld eller har allgergisnuva. Den färgen det var imorse när jag blåste ur snoken var lika med att jag är förkyld. Har känt det ett litet tag att jag varit lite krasslig men bara på en sån nivå att jag undrat om nått är på gång. Mår egentligen bra idag men färget på busarna som trillade ut gör att jag bestämde mig för att ta en lite kortare runda än tänkt. Vädret gjorde valet ganska lätt också. Blåsigt och mulet! Var meningen att jag skulle ge mig ut och köra i Vallentuna men var nog tur jag bestämde mig för annat.


Det ovan skrev jag innan rundan. När jag började cykla på rundan så gick pulsen direkt upp till en nivå som jag har som max under hårda intervaller. När jag sedan kom till tranebergsbron så sköt pulsen upp i max. Så det jag skrev på morgonen innan rundan var nog en varningssignal. Nu blev det en riktigt kort runda men den var verkligen inte förgäves. Ändrade lite läge på styrstam och styre och nu känns det som att jag fått en helt ny cykel. Stabilare och skönare sittställning. Så idag blev det nått negativt som blandades med nått positivt. Helt ok!

Nytt vevlager gjorde susen även det. Nu knastrar det inte när jag pressar på pedalerna. Vevlagret var visst helt slut och hade börjat smulas sönder. Denna gången lämnade jag in cykeln på Norvelo som fixade det snabbt och bra. Nästa gång kanske jag testar själv ;-)

lördag 2 juli 2011

Backintervaller i värmen! /Eric

Idag fick det bli ett kort pass och med kort pass så brukar det oftast bli någon form av intervaller. Valde denna dag att köra uppför backen till Vattentornet i Sollentuna. 8ggr fick räcka då värmen tog ut sin rätt.

Lyckades iaf med att hålla en jämn fart genom samtliga intervaller och något snabbare än sist.




1: Bild före intervallerna
2. Bild precis efter avslutad sista intervall
3. Vengen med DA hjulen.

No Fear! /Marco

Nya sportdrycker måste testas. Så enkelt är det!