fredag 30 mars 2012

Lite fredagsfilmklipp. /Marco

Skaplig koll på cyklarna har dom. Blir så sjukt imponerad.

Själv så har jag kört ganska hårt i veckan. I tisdags blev det hårda lagintervaller med CK08 och igår blev det hårda intervaller inomhus. Fick problem med slembildning och andningen ute i tisdags så jag testade inomhus igår och då gick det bättre.

Har även kört lite beachträning på gymmet för över kropp i veckan, 2 pass. Inte bra för cyklingen kanske men för välmåendet! Idag får det bli vila och lite öl med kollegor! Najs!



Lite från Stockholm.



Ha en trevlig helg. Tror det blir lite distans på MTB´n i helgen. Blir nog för kallt väder för lvg.

onsdag 28 mars 2012

SMACK - premiär tempolopp 2012. /Eric

Kände mig mycket tveksam till start i dagens tempolopp, det utlovades regn, 6 grader och 6m/s motvind. Loppet var ändå kort och jag kände ett stort behöv av att komma igång med att testa tävla i Tempo. Jag provade en gång med en lånad cykel i somras, men nu var det premiär med den cykel jag köpte i höstas.

Det regnade som sagt vid start, drog mig för att värma upp men gav mig iväg lagom för att hinna en vända på själva banan. Tempoloppet var kort, ca 10km, med lite motlut och en vändning efter 5km.

Jag gick ut tidigt och det strulade lite inledningsvis med att få i ena clipsen, jag fick dra upp hastigheten till 30km/h innan jag fick i skon i pedalen. Sedan dröjde det ytterligare ett par minuter innan farten var uppe och att jag började känna en viss känsla i trampandet. Pulsen gick snabbt upp i 93-94% och det var lite tungt att andas i den fuktiga kalla luften. Men överlag kändes det bra och benen var pigga.

Lite halvsvårt att se i regnet, men jag hade koll på hur långt jag cyklat så vändningen blev ganska väl planerad, även om jag sänkte farten för mycket och det var segt att komma igång igen. På vägen tillbaka gick det bättre, bättre tryck och jämnare fart överlag, i sista motlutet tappade jag igen lite väl mycket fart men fick upp den rejält till sista km.

Jag fick köra om 3st och körde ifrån den bakom, sådant sporrar såklart alltid, jag höll jämna steg med personen framför mig och jag gissar att vi fick ungefär samma tid då man såg rätt långt vid målgång.

Min GPS visade på ca 15min 40sek, snitt på drygt 38. Av någon anledning sa de efter tävlingen att jag hade 16.39, verkar smugit sig in 1 minut extra där. Inte så viktigt, det viktiga med dagen var bra träning, och det blev det.

Bilden visar en av konkurrenterna på väg till start ;)

söndag 25 mars 2012

En god dag. /Marco

Syrran bjöd på smarriga våfflor efter passet.

Började dagen med ett 11 mils långt distanspass. Det blåste rejält och var ganska kyligt på vägen ut mot Arlanda men sedan vände det till medvind och solen tittade fram och man njöt rejält. Var ganska lugnt tempo men innehöll lite fartökningar och spurter. Roligt att få dundra på lite under passen (även om kanske distanspass inte ska se ut så enligt regelboken). Ganska ok tryck i benen nu, bara det där riktiga spurttrycket som fattas. Är i rätt go form känns det som!

Styret vred sig under passet när jag körde på ett fartgupp till ett läge som var skönare än det jag hade innan så det var bara att skruva åt det i farten. Otto är imponerad ;-) Mycket gult på vägarna idag.
Smådetaljer är snyggt!
Eric den galningen han tränade på sin tempohoj med dischjul i blåsten. J

lördag 24 mars 2012

13 mil och lite bar hud! /Marco

Idag blev det en runda med ett gäng goa cyklister. Jag fick ihop 13 mil totalt med transport. Ganska lugn runda men det var visst lite intervaller inplanerade som man fick trycka på lite i. Det var skönt att känna att benen börjar piggna till lite efter GC. Dom har känts sega inomhus på moitonscykeln och visade väldigt dåligt med watt. Frisk luft gör nog susen.

Nu får det va nog med att köra pass på tom mage ett tag, känner mig inte helt återhämtad än från dom ganska jobbiga rundorna i bergen så det får bli kvalitativ sportdryck i flaskorna framöver. Känns riktigt bra med samarbetet med Fairing som dessutom kommit med en ny sportdryck jag är riktigt nyfiken på. Den innehåller exakt det jag vill ha i en sportdryck. Får återkomma med betyg om den senare, deras Energy Booster är iaf kanonbra. Skönt att slippa kladdiga Vitargo!



måndag 19 mars 2012

Träningen flyter på bra. /Marco

Förkylningen börjar släppa tror jag. Körde ett lugnt distanspass på lördagen och nöjde mig med promenad och ett besök på gymmet på söndagen. Idag blev det lite gym igen. Försöker skala bort några gram fett till, lite lättare kan jag bli.

Kommer köra lite lugnt denna vecka och sen se om jag kan börja köra lite hårdare igen nästa vecka. Formen känns bättre än samma tid förra året. Märktes på Gran Canaria där stigningarna kändes lättare än förra året.


Lätt att få punka nu på vägarna. Blev iof bara en i lördags. Blir att ha med sig två extra slangar rundorna framöver.

Denna stigningen på GC körde jag i år. Den var ganska tuff!

fredag 16 mars 2012

GC. /Marco

Totalt körde vi drygt 65 mil på dom 6 rundorna vi rullde på ön och fick ihop nästan 14000 höjdmeter. En dag fick vi ihop 3800 höjdmeter på 145km.

Sista dagen tog vi ett par öl och drack lite whisky! Nu är det hårdkörning här hemma som gäller!








onsdag 14 mars 2012

Tredje cykeldagen på GC 8 mars. /Marco

Kortaste turen under dom 6 cykeldagar vi fick ihop i år. Upp på Soria och sedan vända hem. Totalt knappt 70km och drygt 1100 höjdmeter.

Eric dundrar ner från Soria.
Jag dundrar upp mot Soria.

Eric vilar under ett träd när en snyltgäst dyker upp.
Givetvis blev det lite bira om kvällarna. Denna kvällen blev det San Miguel efter middagen på K1 Cafeteria. Deras pizzor och 4 Cheese Macaroni var riktiga höjdare. Och servitrisens rumpa!


Andra cykeldagen på GC 7 mars. /Marco

Andra rundan. Eric får syn på en Österikisk cyklist han vill visa vart skåpet ska stå för! Han hade inte mycket att säga till om!



Soria blev dagens första riktiga backe. Den lite brantare delen är riktigt fin om jag får säga vad jag tycker. Lite brantare och sämre väg men samtidigt mer livfull!



Eric jagar ett gäng norrmän.

Jag tar en paus i solen innan lunch vid Ayacata.

Eric spanar in menyn vid Ayacata.

Vi tog den lilla vägen vid Risco Blanco. Den är gammal och smal den vägen men fina vyer och gulliga hus att titta på.

Santa Lucia. Inte fått CK08 kläderna ännu. 

Vi körde sista biten via Agümes och det blåste rejält. Nedförskörning i kraftig sidvind var inte att leka med. Eric säger nått om blåsten tror jag, gick inte och höra vad man sa till varandra knappt...hörs på klippet...



Denna dagen blev det knappt 130km för mig och drygt 2300 höjdmeter.

Första cykeldagen på GC 6 mars. /Marco

Nu är man hemma igen. Tyvärr lite förkyld, kände av det redan efter några dagar på ön men som tur var höll jag ihop bra tills att det var dags att resa hem.

Jag kommer bara lägga ut några bilder från varje runda Eric och jag gjorde där nere. Han brukar skriva ihop bra beskrivningar om hur dagarna var medan jag har minne som en guldfisk och kommer bara ihåg vad bilderna visar och vad Garmindatorn registrerat.

Energi, vatten och hyrcykel. Time to go! Hyrde varsin Cannondale SuperSix EVO Sram Red. Den var riktigt najs. Kändes mycket roligare och rappare än den vanliga SuperSexan med Sram Red som vi hyrde förra året.

Eric har vittring på baguetterna i Santa Lucia. Dom är grymmast på hela ön! Ingen tvekan om vart vårt första stopp skylle ske! Man var ganska hungrig efter den ganska så friska motvinden som låg på tills att man kom fram till El Doctoral.

Två påskkärringar framme med varsin baguette i näven. Dom knastrar och bokstavligen smälter i munnen. Purfärska varje gång man kommer dit!

Energipåfyllning i Ayacata. Fairingbarsen höll grymt bra form i värmen. Yogurtöverdrag håller ihop den fint så att den inte kladdar och den smakar riktigt gott/lagom mycket smak.

Det är fint mellan Ayacata och Soria. Att cykla där är ren njutning. I år var det även ny asfalt där det förra året var ruggigt dåligt underlag.

Inte mycket kvar av första rundan nu. Eric trampar på längs med kustvägen mot Maspalomas.

Bra att fylla på med lite energi redan innan rundan är slut när man vet att det väntar en lång cykeldag även dagen efter!

Det blev 110km och drygt 1900 höjdmeter denna första dag på ön.

söndag 4 mars 2012

Idag Skålhamra, på tisdag Santa Lucia! /Marco

Det blev ett distanspass idag också. Hade hoppats på lite sällskap men det blev solokörning tillslut. Det var snyggt väder i början på rundan. Lite disigt och frostiga träd. På slutet av rundan kom solen fram och värmde skönt. Cyklade till slussen efter rundan och satte mg där och drack upp flaskan med energidryck och en vailj/blåbär bar. Riktigt skönt!



Det blev nästan 8 mil idag och cykeln tog mig norrut där jag passade på att köra klassiska vägen genom Skålhamra. Hade ögonen öppna när jag cyklade där för rätt som det var bakom krökarna så var det blankis. Inga dubb på min hoj så is ville jag helst inte cykla på men det gick bra dom gångerna jag var tvungen att göra det.





På tisdag blir det förhoppningsvis baguette vid Santa Lucia för tourdegubbos :-)

lördag 3 mars 2012

Årets premiärtur med bockstyre! /Marco

Idag blev det en runda ut mot Färingsö ridandes på den gamla Alu-hästen med lite ruggade landsvägsdäck. Helt fantastiskt väder men blev tyvärr ganska kallt av vinddraget. Gick dessutom lite tyngre än vad jag väntat mig. Formen är kanske inte så bra som jag trodde eller så är det min lilla förkylning som fick det att kännas tungt. Fick ihop 7 mil på 2h 40min rulltid.

Det var gött att sätta sig och trycka i sig en Fairing Healthbar vid Drottningholms slott i solen efter rundan. Mild trevlig smak. Undrar hur deras Recovery Bar är, måste jag testa framöver. 


Fanns många cyklister ute idag. Väldigt många på vanliga racers med ”sommardäck” undrar hur det funkar med allt grus som var. Känns som att det kan va ganska lätt att få punktering med såna däck just nu. Kul att se så många ute. Givetvis tutade en bilist på mig, tar det som en busvissling då den även körde väldigt nära och ville spana in mina vältränade lår och rumpa (som idag givetvis doldes av tjocka långa tights).  ;-)


Får se om jag tar en runda till imorgon. Bäst att passa på då man aldrig vet när snön kommer igen ;-)