söndag 26 februari 2012

Drygt 4 mil innan frukost. /Marco

Blev en liten lätt runda idag. Rullade runt lite här och var och insåg att bäst var att hålla sig på cykelbanor osv. Det var verkligen snorhalt på vissa vägar/stigar idag. Blir lite segt när man kört c:a 2h på tom mage. Går helt ok innan dess.

Inte mycket stenar idag inte, mest grus.

Kärleksstigen, på bild här nere, får beskriva hur stigar och roliga skogsvägar såg ut idag. Hamnade på några såna partier idag och då gällde det att hålla tungan rätt i mun, inte lätt då man var hungrig när man begav sig ut innan frukost!

Lovetrail
Det var riktigt skönt att komma ut en sväng. Var nära att ta vinterracern idag och det hade nog nästan passat bättre då vägarna faktiskt såg rätt skapliga ut. Stigar och mindre grusvägar däremot var isgator.

torsdag 23 februari 2012

Nygräddade skor. /Marco

Hittade ett par skor i min storlek när jag var på Norvelo och fick nya växelvajrar monterade. Var ju bara tvungen att testa att baka dom i ugnen. Har haft ett par helt ok Shimanoskor innan och det ska bli kul att testa nått nytt. Cykel får det nog bli en ny nästa år, i år får min ett par år gamla racer duga. Kikade lite på BH cyklar i katalogen i butiken och dom såg ju helt ok ut!


Skitig ugn.
Nu är iaf cykeln redo för säsongen. Tyckte det blev snyggt med svart styrlinda och röda hoods på min hoj.

tisdag 21 februari 2012

Hammarbybacken! /Marco

Körde spinning idag. Sjukt segt, saknade wattmätare och att ligga och köra på med tryck i pedalerna. 90 minuters passen på odenplan med Michel eller vad han heter går undan, det är hög kadens hela tiden och man kör sjukt intensivt. Är inte säker men tror det var mig han syftade på när han vrålade "svarta linnet av med växel" då han tyckte att jag körde för tungt. Vet inte riktigt vad jag tyckte om det då jag inte riktigt kan köra som spinningproffsen gör, 130 i kadens stående är inte min grej riktigt om det inte är en spurt jag kör. Dom gör det under den delen som kallas klättring...

Iaf så kändes passet som bäst när han sa att vi skulle klättra upp för hammarbybacken. Det kändes som nått jag kunde visualisera och känna att det var lite kul iaf. Det är sjukt att man alltid är en av dom som är sämst tränad på spinningpassen. Vissa blir liksom aldrig trötta!?

En bild från laddningen innan passet med nyttiga fetter. Sedan en bild efter passet med lite mindre nyttiga fetter. Fick i mig 4 semlor idag. Känns stabilt.



Lämnade även in min racer på Norvelo idag så får dom byta växelvajrar. Känns bra att någon som vet hur man gör fixar det. Gillar annars att småfixa med cykeln men smidigt att lämna in den ibland. Hittade även ett par Bont skor i butiken (rea) som jag kommer att köpa när jag hämtar ut cykeln. Vet inte exakt vilken modell det var men det var mycket carbon i sulan. Då måste dom ju va bra. Sedan går dom att baka i ugnen också!

söndag 19 februari 2012

Fairing Energy Booster, 2 timmar inomhuscykling! /Marco

Idag blev det 2 timmar på cykeln innan frukost. En snus och en kopp kaffe plus ett par koffein/grönt te tabletter sedan bara iväg och dundra. Tog med mig en 700ml flaska med vatten och en 500ml flaska med Fairing Energy Booster 35 gram pulver. Den produkten kommer jag definitivt  att köra med i sommar på dom rundor och tävlingar som jag tycker att man behöver lite extra energi. Inte slisktigt söt och blev inte kladdigt i flaskan som Vitargo blir. Vitargo må va bra men klumpandet och kladdigheten sänker betyget på den produkten rejält. Smaken på Fairings Energy Booster var riktigt bra, lite söt kanske men det tror jag att några gram BCAA fixar, om man vill tillsätta det och det vill jag. Sedan tycker nog andra att den inte är för söt, jag är rätt känslig mot sött när jag tränar. Betyg 4,5 av 5.

Iaf så blev det ett helt ok pass. Lite trött i kroppen då jag inte fått i mig någon mat men det var bara att trampa på. Undrar verkligen om snus har någon negativ påverkan på konditionen? Om någon vet upplys mig gärna med info om det! Körde på vattnet tills det tog slut och började dricka energidrycken runt 70 minuter in i passet.

Tycker att watt är ganska ointressant men kan väl bjuda på siffror i nått inlägg iaf.

90 minuter 250-260 watt
19 minuter 320-330 watt
1 minut 370-420 watt Tyckte det blev tråkigt att gneta på slutet och ville komma i mål lite snabbare ;-)
10 minuter 150 watt



Med tanke på vad jag åt igår så var ett fettförbränningspass nödvändigt! Väger nu precis över 76 kg. Känns som en trevlig vikt.

Åkte ut till Eric igår och åt Lyxburgare på Stinsen. 200 gram. Ganska tätt inpå detta  åt jag upp två semlor från  7 eleven.  Undrar om dom har olika leverantörer till olika butiker, dom jag köpte på ett annat ställe var hur goda som helst men dom jag köpte igår var inte alls lika bra.




lördag 18 februari 2012

Nytt styre och nya hoods! /Marco

Sitter hemma och har tråkigt, har beredskap på jobbet och kan inte hitta på nått roligare än detta :-) Bytte till ett styvare styre. Det jag hade innan flexade nått helt enormt när man ställde sig upp och spurtade. Det här är ett som Eric haft som han sålde till mig. Styvt och riktigt lätt, under 200gr. Är även lite grundare än det jag hade innan och jag hoppas på att det här kommer kännas bättre när man dundrar fram i bocken.

Sedan att det kommer bli ett lyft för cykeln utseendemässigt är ju inte helt fel. Ska hitta en ny snygg sadel också! Får se om jag ger mig på att byta vajrar själv eller om jag går till någon kunnig. Tror på det sistnämnda!


torsdag 16 februari 2012

Vinterträning 2010/2011 vs. 2011/2012 /Marco

Nu har jag kört lite 4 minuters och 20 minuters intervaller och kan se att jag ökat c:a 60-80 watt på 4 minuters intervallerna jämfört med samma tidpunkt förra året. Känns som en rätt ok ökning. Eller om jag fått in en formtopp redan, fast det känns nästan omöjligt. Är kanske styrketräningen som gett resultat. Det är egentligen den enda skillnaden med träningen ett år tillbaks i tiden, då körde jag nämligen inte styrka för benen vilket jag nu gjort.

20 minuters intervallerna håller jag samma watt som jag gjorde på 4 minuters förra året. Körde inte 20 minuters alls för ett år sedan vad jag minns. Känns ju rätt ok som resultat. Hoppas formtoppningen är en bit bort så att jag inte redan hamnat på max ;-)

Detta på en kroppsvikt 2 kg mindre än förra året!

Ska verkligen bli roligt att se vad dom gör för skillnad på intervallerna utomhus. Där det både är roligare att köra plus att det säger mig mycket mer!

Längtar verkligen till sommaren!

Hästarna under ett intervallpass vid FRA

tisdag 14 februari 2012

Som en jordfräs! /Marco

Idag blev det ett gäng 20 minuters intervaller på wattcykeln på jobbet. Höll 115 rpm i dom två första men tappade lite mer kraft på den andra än vad jag tycker att jag borde. Körde även en 3:e lite lättare intervall där jag mest hade samma tryck på pedalerna som på en lite lättare klättring. Dom två första kändes som fullt ös på slätan ;-)


Kommer inte lägga fokus på att öka watten fram tills GC utan försöka bli uthålligare på den watt jag nu har i benen. Trycket finns där känns det som.


Den här killen såg jag utanför gymmet. Han hade nog kört lite för hårt...ser vig ut!

söndag 12 februari 2012

Garmin Fit Android. /Marco



Idag fick det bli en runda på MTB:n. Gav mig ut ensam för ville hålla lågt tempo och inte dra på mig syra i benen eller ens bli trött. Det kändes kallare än vad termometern visade men det var helt fantastiskt väder. Kör utan dubb så höll mig till vägar och stigar där det var packad snö. Där är det ju faktiskt skapligt grepp.

Testade även Garmin Fit på min androidtelefon. Skönt att få all data samlat på ett ställe. Garmin Connect är väl kanske inte det bästa verktyget men det duger för mig. Kör annars Endomondo när jag bara har med mig telefonen men jag kommer nog byta till Garmin Fit just för att då laddas det upp till samma ställe som när jag kör med min Garmin Edge 500. Smidigt!

lördag 11 februari 2012

Snortät. /Marco

Det här är nog den segaste förkylning jag någonsin haft. Känner mig frisk men snoret försvinner typ aldrig... Det går ju iaf att träna :-)


Nu blir det iaf att vakna till och starta helgen med lite spinning. 75 minuter på SATS odenplan. Tycker det här är bästa spinningpasset jag hittat då det väldigt mycket liknar riktig cykelträning. Är en kille från Valhall som håller i passet och både musik och upplägg är helt ok. Eric och några andra från CK08 kör ute på Bosön men jag är inte lika morgonpigg som dom, sen äger jag ingen bil och måste be om skjuts om jag ska kunna hänga på. Bekvämt med spinningpass som ligger runt husknuten i princip.

Kör hårt!

fredag 10 februari 2012

Det tar sig på intervallerna. /Marco

I morse så blev det 4 x 4 minuters intervaller innan frukost. Har ju en lite speciell spinningcykel på jobbet som har wattmätare och jag har börjat få till drivet i benen. Ganska nöjd med dagens prestation faktiskt, körde första 3 med hög kadens och sista med lägre. Hade bättre driv i benen på tyngre växlar än vad jag trodde. Höll mig på nästan samma antal watt på alla 4. Målet är att hålla 5watt/kg innan säsongen drar igång. Det på en cykel jag inte vet hur den är kalibrerad. Kanske motsvarar 2watt/kg på en rätt inställd Monark ;)

Såna här staplar säger tyvärr inte mig så mycket. Skönt att se att pulsen verkar sjunka snabbare än vad den höjs iaf ;-)


Det är dåligt med bloggande men det händer inte så mycket just nu. Jag personligen gillar mest att blogga med bilder från mina cykelturer. Drar till Gran Canaria den 5:e mars och kommer cykla i bergen där i en vecka. Hoppas på fint väder så att man kan ta lite fina bilder där och lägga ut. När man väl kommer hem därifrån så är det ju inte så långt kvar tills att cyklingen utomhus och tävlingssäsongen drar igång och då kommer det bli mer bloggande igen.

Sedan kommer jag börja testa lite nya produkter från Fairing som jag inte testat förut och ska bli intressant och känna smaker och konsistenser osv. Är kräsen så vi får se vad jag tycker ;-) Känns som ett bra val av sponsor då svenska alpina landslaget valde det märket pga "Smak, effekt och säkerhet var några av de avgörande faktorerna".

fredag 3 februari 2012

4 x 4 på "tom" mage! /Marco

Då behövs det lite extra drag i kroppen. Fairing KCG R2 Extreme brukar jag bara använda på tävlingar men har lite kvar i en gammal burk som måste gå åt. En kopp kaffe på nymalda bönor får det också bli innan det är dags att knalla till jobbets gym. Bara att hålla tummarna för att någon av dom två cyklarna med wattmätare är ledig!


Måste ju komma i form till Gran Canaria resan som det bara är 4 veckor kvar till! Längtar dit!

torsdag 2 februari 2012

Poison. /Marco

POY-SIAN det är nog vad som behövs för att slå ut den här satans förkylningen! Snacka om segt snor. Rinner på lite bättre efter att näsan fått sig en dos av detta!