söndag 29 april 2012

Surben och snor. /Marco

Träningen rullar på fint igen. Idag blev det 10 mil i riktigt fint cykelväder. Benen blev lätt sura idag och det beror förmodligen på det rejäla intaget av sprit i fredags och efterföljden av dåligt intag av mat dagen efter. Sedan är ju våren här så snoret bara yr omkring en när man är ute och cyklar. Den smällen kan man ta då våren äntligen verkar ha plockat hit lite värme.



tisdag 24 april 2012

Det viktiga i flaskan. /Marco

Det viktigaste är ju innehållet i flaskan och inte vad det står på den. Eller hur ;-)

Nu är det snart dags för ett träningspass med CK08. Cykeln är som ny och jag är som bättre begagnad. Seg som tusan är jag också och tror och hoppas på att det är allergin som spökar och att det inte är så att jag tappat sugen för att cykla!

onsdag 18 april 2012

Ofrivillig vila. /Marco

Eftersom att jag ändå inte kan träna så kan jag ju blogga istället. Vila är verkligen sjukt tråkigt… Läste lite igår på funbeat om klubbkompisarnas träning och man saknar det redan!

Idag har jag varit och kollat kroppen hos läkare och lämnat in cykeln på Specialized Concept Store. Kan va den trevligaste cykelbutiken i stan. Kroppen verkar helt ok. Blir vila från hårdkörning ett tag till men inget var brutet och nackkotor osv var ok. Huvudet har varit helt ok, kände mig bakis i måndags och igår mer som en förkylningshuvudvärk. Ska inte anstränga mig riktigt än mao. Kan bli en sväng till gymmet imorgon och köra lite rehab för axeln och kanske trampa lite på raggarmotionscyklarna...


Växeln verkar ha klarat sig. Får se vad domen blir. Hoppas på att det bara blir ett nytt växelöra.


Har beställt spänne till skorna. Det gick ju rakt av. Bont skorna är sjukt sköna by the way. Sedan måste jag köpa en bottenplatta till speedplaypedalerna. Dom verkar ha en sån hemma på Cykelcity. Får se om jag hinner dit och köpa imorgon. Fick skruva isär klossen som satt kvar på pedalen. Den satt som sten!

Nu ska det tvättas istället för att träna. Vilket uppköp ;-)

söndag 15 april 2012

Östgötaloppet. Krasch. /Marco



Körde rakt in i en av dom berömda stolparna som ska få trafiken att sänka farten i tätbebyggt område. Det kan nog ses som väldigt klantigt gjort men det är inte lätt att se dom när man ligger i en klunga. Enligt min gps så höll jag mellan 55-60 när jag klippte den och voltade. Landade på huvudet sedan på axeln och ryggen samt lite allt annat också. Axeln känns inte bra alls då jag skadat den förut men vi får se hur den känns imorgon. Hjälmen blev intryckt av smällen och sprack. Bra grejer det där hjälm!

Det var trångt i klungan och jag låg bakom en cyklist som vejade för stolpen precis i sista sekund, men när den dök upp framför mig så hade jag inget val egentligen (även om jag hade hunnit att reagera). Det var bara att forcera. I och med att man saktade in ett par km/h för stolparna så hade cyklister bakom mig kommit upp bredvid och jag blev lite instängd. Hade jag vejat så hade jag antingen prejat ner han till höger i diket eller in i den andra stolpen som stod bredvid och jag hade då förmodligen ramlat själv då också… Den andra utvägen var att gira vänster och skapa en klassisk klungkrasch. Nu gick det som det gick och vi blev 4 man som drogs med trots att jag valde att köra rakt fram i stolpen. Sorry alla inblandade! Inget ont till honom som vejade sent framför mig, är sånt som kan hända när det inte står flaggvakter vid dom där stolparna. Jag klippte stolpen med handen och sedan med benet. Tur att dom viker sig lite men jävlar vilken katapulteffekt det blir…

Det är löjligt att det hände egentligen då jag såg stolparna på håll och visste att dom fanns där men när man kom närmare så ser man ju inte ett dugg då det är så trångt (dom är ju så pass korta så att dom försvinner när klungan kommer nära.) Jag valde att ligga bakom andra cyklister som borde ta vägen förbi stolpen och lägga sig i den färdriktningen. Det var bara det att den sista cyklisten vejade väldigt sent så att jag inte riktigt hann reagera. Antar att han hade lika dålig sikt som mig… Sånt som händer...

Annars kan jag väl säga att formen kändes grymt bra och jag kände mig aldrig stressad över att förlora kontakten med klungan. Jag satt mest och väntade på att börja avancera lite längre in i loppet och gå med i någon utbrytning. Det var ett lite lugnare Östgötalopp än förra året (iaf den biten jag var med 3,5 mil). Det blåste knappt och solen sken. Synd bara att den där förbannade stolpen skulle stå där och mucka.
Nu vet jag inte hur omfattande skadorna är på mig då det kan ta ett tag att känna hur illa det är med axeln. Den är ju skadad sedan innan också så den är väl lite skör. Jag håller tummarna för att den höll ihop bra. Kommer nog inte kunna cykla på ett par dagar. Kvällens mål blir att kunna somna!

Värre än så här ser det inte ut på ryggen.

Något förvånad när jag kollade till cykeln och såg att klossen satt kvar i pedalen.

Spännet gick rakt av.

Fina hål efter skruvarna som slets loss.
Fick skjuts från kraschen av en snäll man och en dam tillsammans med en annan cyklist som fick sitt bakhjul knäckt. Snällt av dom att dyka upp där, dom var inte funktionärer utan hade skjutsat ner några andra till tävlingen. Snälla var dom! Blev lite orolig när dom sa att jag fått en bula i huvudet av smällen. Ser ingen bula nu iaf. Blev lite omplåstrad i ett vitt tält med ett rött kors på och där tyckte dom att jag skulle ta det försiktigt idag och gå till sjukan om jag blev illamående.

Peace!

lördag 14 april 2012

Östgötaloppet. Håriga ben och skägg. /Marco

Det är form och plan för Östgötaloppet. Den är oklar och oslipad. Vissa dagar riktigt bra andra dagar sunkig. Är väl för att det är tidigt på säsongen och kroppen inte riktigt vet vad den vill. På söndag kommer den förmodligen vilja ge upp ganska snabbt men då får huvudet se till att ha bättre vilja.

Hoppas på en lugnare tillställning än förra året men det är nog för mycket begärt då det verkar va lika många startande i år och antagligen går starten/början av loppet på samma smala vägar. Det blir sjukt trångt och alla vill ligga högt för att ha en chans på att hänga med ända in i mål och va först ;-)

Idag var det tänkt att man skulle köra ett lugnt rullpass. Väderguden tyckte uppenbarligen att det var en dålig idé!

Så här ser det ut ute nu!
Ni som ska köra Östgötaloppet imorgon. Vi ses imorgon! Kör hårt och ha roligt!


måndag 9 april 2012

Dåligt med inlägg. /Marco

Det har varit kasst med inlägg senaste tiden. Har tränat iaf. Cyklat 40 mil dom senaste tre dagarna. Det är ganska tuffa mil i det blåsiga och något kyliga vårvädret....

Igår var vi ute och körde ett distanspass med en sträcka där vi körde på rätt bra i 3 mil, där jag mest ville testa min krånglande andning. Det kändes ok men formen har tyvärr dalat lite. Fick enorma andningsbesvär på ett intervallpass i tisdags och blev lite less på allt. Fick bryta passet och kämpa för att ta mig hem dom 2 milen från träningen. Gjorde sjukt ont i bröstet/lungorna. Har gått bra att andas dom senaste rundorna iaf. Känns ju skönt att det inte verkar va ett totalt haveri med andningen...

Eric lyckades få tre punkor på rundan igår. Han har bäst pumpmuskler i klubben numer!



Det går åt lite sportdryck på distanspassen. Gillar verkligen Fairings produkter. Bra grejer!

söndag 1 april 2012

Bilder Keps Cup Ursvik. /Marco

Idag tog Eric och jag en runda på våra MTB cyklar. Stannade till och kollade in keps cup som gick i Ursvik och det var roligt att se såna som kan cykla i skog. När jag stod där och frös och tittade på så ångrar jag att jag inte var med och körde! Såg jobbigt men roligt ut!