söndag 7 augusti 2011

Omtumlande vecka! /Marco



Veckan som gått har varit omtumlande. Det som var tänkt att bli en trevlig cykelsemester för Eric och mig med Vårgårda Velofondo förra helgen och SM denna helgen startade verkligen inte bra. Eric var med i en av krascherna som uppstod redan efter 5km av Vårgårda Velofondo. Jag hade tur som låg ganska tätt bakom och lyckades veja/stanna bakom dom två krascherna. Eric gjorde visst en helt otroligt vurpa då han blev utprejad in i sidan på en bil i runt 60km/h. Helt fruktansvärd flygtur blev det. Jag såg inte vilka som var inblandade i vurporna och med all adrenalin man fick i kroppen så bestämde jag mig för att fortsätta loppet iaf. Hade på känn att några jag kände var med men hoppades på att det inte hänt nått allvarligt. Tyvärr så fick jag ett samtal efter loppet att jag fick ta Erics bil till Alingsås lasarett för att hämta upp honom från akuten och att han hade brutit handleden och slitit axeln ur led. Även sträckt muskulatur osv så pass mycket att han knappt kunde gå dom första dagarna.

Efter krascherna så hamnade en god bit bakom klungan och fick jaga i cirka 3 mil innan jag var ikapp. Efter en stunds jagande så blev det en jagande klunga. Kommer inte ihåg hur många vi var som jagade tillsammans men vi var säkert 5 som aktivt jobbade medn en liten svans/klunga efter oss Lite skön känsla att köra ikapp och få passera förljebilar osv innan man anslöt till klungan.

Tyvärr så var det många som var slitna efter jakten och när elitklungan bestämde sig för att hårdköra i kantvinden så sprack det upp en bit framför mig. Jag hade ganska pigga ben men att jaga ikapp den luckan som blivit till en elitklunga i det läget var för tufft. Det blev istället så att vi körde i en egen klunga in mot mål. Var väl 8 mil kvar från att vi blev rejält avhängda. Det blev att köra i fronten och få sig ett riktigt bra träningspass. Blev ett gäng med ganska starka cyklister så det blev ganska lätt att hålla hög fart. Några gjorde ett par försök att gå iväg i backarna men vi var för många starka i klungan för att dom skulle kunna hålla in i mål. Vi plockade in dom efter ett par mil och när vi närmade oss mål så plockade vi in en hel del folk som släppt klungan.

Jag vet inte varför det gick så snett i början på loppet men en grej kan ha varit den höga farten som drogs upp direkt inne i stan av mastern som var någon av Fåglum gubbarna. Han ville väl visa att han hade krut kvar i benen och körde på rejält. Det blev ju som så att en lite panikartad situation uppstod redan efter 3-400m och vissa körde över trottoarkanter och genade över mittdelare av vägen. Det var som ett gäng yra höns hade en stor räv bakom sig. Jag kände av det där lite och körde ganska avvaktande när jag såg hur uppjagad situatonen blev. Innebar att jag tappade några meter på klungan. Det i sig var bra för mig då jag inte blev indragen i krascherna. Som var riktigt rejäla. Mötande trafik och ett gäng på 300 cyklister som håller 60 knyck var inte en bra mix.

Vet inte om jag kommer att köra såna här lopp mer där alla kalibrar blandas upp i en och samma grupp.. Det var ju verkligen fina vägar osv och jätteroligt med allt folk som stod och hejade längs med vägen. Folk hade samllats i sina trädgårdar och verkligen stod och hejade fram oss. Riktigt roligt! Det tråkiga var den röriga starten. Många starka motionärer blandade med ellit på ett lättåkt parti i början av ett lopp ska man nog passa sig för!

Eric och jag bestämde oss iaf att åka ner till Halmstad och softa en vecka och låta Eric vila och sova ut osv. Jag hade sagt att jag skulle hjälpa honom med det mesta som han behövde hjälp med. Det jag inte riktigt tänkte på att jag själv var ju också uppstressad just efter det som inträffat och jag var nog inte alltid 110% hjälpsam. Många funderingar flög även runt i mitt lilla huvud dom första dagarna. Funderade nästan på att skippa SM. Eric hade rejält med smärtor dom första dagarna och jag visste inte rikigt vad jag kunde göra för att det skulle kännas bättre! Han hade ett par riktigt tuffa dagar i början.

Iaf så körde jag SM i helgen och det var riktigt roligt. Jag kom på en dålig 14.e plats i H35. Hade i princip bronspengen hängandes runt halsen innan en #%%¤& bestämde sig för att skära in framför mig i sista kurvan. Han tog den så hårt så att han fick släpp och jag fick kasta mig ut i diket med cykeln och köra MTB en bit längs med spurtrakan och tappade massor av placeringar. En racercykel med högprofilshjul går liksom inte så snabbt bredvid vägen bland löv och grus. Är glad över att jag inte kraschade....men över 14.e platsen är jag inte nöjd alls! Mina ben hade krafter för medalj! Behövs inte berätta mer om loppet. Jag kommer försöka lyckas på andra lopp!

SM var kanonroligt för Vallentuna. Det tog medaljer av diverse slag och vi vann pris som bästa lag. Kändes verkligen riktigt roligt. Ett skönt gäng som jag tycker förtjänar det! Eric gjorde ett kanonjobb längs med vägkanten när han stod och hejade och skrek till en under loppet. Sånt är verkligen uppskattat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar