söndag 24 mars 2013

3 x 9 = 3 /Marco

Det är sant när det gäller växlarna på min mtb. Måste hitta nått skydd som håller is och skit borta från vajrarna. Sista 5 milen idag blev enbart storklinga och 3 växlar bak som fungerade med vissa besvär.

Rejält inbakade vajrar. Ser ut som bajs och det är nog endel hästskit inblandat så inte helt fel utseende.
Totalt 4h30min i sadeln idag. Det var jobbigt för mig då jag inte alls planerat in energiintag för en så pass lång runda och när jag cyklade duktigt fel på vägen hem så blev jag sjukt trött. Mest trött på hur jävla illa cykelbanorna är uppmärkta i den här stan. Dom som gnäller på cyklister som cyklar på lite större vägar istället för cykelbanor borde prova att cykla på cykelbanor. Under all kritik!

Järvafältet bjuder på väldigt varierande underlag just nu. Själv skulle jag inte cykla där utan dubb för tillfället.
 

lördag 23 mars 2013

Lugn morgonrunda! /Marco

Idag blev det en lugn runda på morgonen innan frukost. Frukosten serverades på cykeln efter c:a 2 timmars cyklande. Gott var det och det bästa med Fairing bars är att dom funkar både i varmt och kallt väder. Dom har ett tunnt skikt med yoghurt som varken kladdar när det är varmt eller blir för hårt när det är kallt. Sedan smakar dom riktigt fräscht! Att det är bra innhåll behöver jag inte nämna är en given punkt när det gäller Fairing.

Pulsmätare hade nått spel idag. Har inte 91% av maxpuls där!

Vädret idag var kanon och det var riktigt fint ute. Lite trist att rulla ensam men det funkar det också. Är mest svårt att motivera sig innan man klätt om som är problemet. Har man någon att cykla med så känns det lättare att ge sig ut. Ska man köra ett pass ensam så är det lätt att man hamnar i soffläge istället för på cykeln. När man väl tagit sig ut så undrar man oftast varför man tvekade på att ge sig ut!

Minus 5 grader visade väderappen på min mobil att det var idag. Kändes faktiskt kallare än så. Kanske bara är jag som är blödig! Kan tjata lite om ryggen också när jag ändå är igång. Det känns faktiskt helt ok när jag cyklar. Det är värre när jag lyfter saker och försöker mig på att köra styrketräning med lite högre motstånd/vikter. Jag ska nog inte känna efter för mycket men ändå se till att träna smart!

Lovö kyrka. Har man cyklat med Fredrikshof så har man sett denna oftare än vad man kanske önskat....

söndag 17 mars 2013

Det var soligt ute i helgen! /Marco

Solen sken lika fint under helgen som väggen lyser gult på den här väggen vi parkerade våra cyklar vid! Varit fantastiskt cykelväder och degubbos Eric och jag har kört två rundor. En igår och en idag. Duktigt värre! Järvafältet höll vi till på!

Finns inte så mycket att säga om rundorna mer än att dom går i makligt tempo och inte är superlånga men väldigt trevliga. Igår åt vi även korv ute vid Edvsiken. Några scouter som grillade ute på isen. Hur trevligt som helst! Verkar ju komma lite mer snö igen och man får hoppas på att det inte blir alltför mycket. Är sugen på grusfritt och på att testa nya racern!

måndag 11 mars 2013

Älgen raskar över isen! /Marco

Hej bloggen. Det var ett tag sedan jag skrev här. Har egentligen haft massor att skriva om då skadan gjort livet lite surt för mig. Framförallt träningsmässigt men påverkar även jobbet, både fysiskt och psykiskt!

Nu har jag iaf vågat mig ut att cykla lite igen. Ett par pass har jag kört, ett i lördags och ett idag. Känns helt ok i ryggen, skulle säga att jag är 70% bra just nu. Det jobbiga är att jag kände mig 90-95% bra innan jul. Sedan hände nått och jag fick två återfall, ett vid jul och ett för några veckor sedan. Det jag hade senast höll på att göra mig helt galen. Hade helt galet och ont och kunde knappt sova på 2 veckor. Vet inte riktigt vad som hände där. Som tur är så känns det mycket bättre nu igen!

Nu blir det att träna smart i några veckor och se vart det leder. Jag hoppas på det bästa och längtar efter att få cykla på bar och fin asfalt igen. Har fått hem min nya cykel också. Den var snyggare än vad jag trodde den skulle va. Celeste är lite coolt ändå ;-)

Lite kul att cykla på isen med dubbdäck.


Hittat en trevlig lätt runda som passar mig nu när jag inte är helt kurant!