söndag 29 januari 2012

Mindre spinning mer intervaller. /Marco

Ja nu är det dags att dra igång med lite tuffa 4x4 intervaller. Kanske lite 2x20 också! Spinningen funkar bra för pumpen och för att hålla fettet borta men något driv i pedalerna det får inte jag av det iaf. Det där sista lilla motståndet som verkligen ger tryck i benen lägger jag aldrig på när jag sitter där inne i spinningsalen!

Den här hösten har jag iaf lärt (orkat) mig att ligga högre i puls på spinningpassen och det kanske ger positiva resultat på intervallerna framöver. Det hoppas jag på iaf. Körde ett pass idag och då blev det 4 minuters. Är inte helt frisk efter förkylningen jag har så orkade bara 3 rundor. Var missnöjd med det jag presterade men så gick jag in på min garminsida och såg där att jag är i bättre form nu än förra året. Ganska rejält mycket bättre! Kan ju bli bra det här om man nu får va frisk.

Har ju även dundrat på ganska hårt med diverse benböj denna vintern. Vet inte när jag ska lägga ner dom passen. Går nog att köra ett tag till. Är ganska roligt att köra styrka också, trots att jag tappat drygt 30% i styrka sedan jag började cykla. Har iof tappat 10kg i vikt också.

Nämner inte några watt här. Cyklar med wattmätare känns lite som benpressar. Det är liksom inte riktigt samma på alla sorter! Kommer iaf hålla lite koll på mina egna värden som jag får när jag kör på samma cykel!

lördag 28 januari 2012

Bosön - Intervaller. /Eric

Det var ett bra tag sedan jag skrev i bloggen. JAg har kommit igång hyfsat med träningen sedan skadan men formen är långt ifrån på topp. En träningsform jag gillar skarpt just nu är intervaller på Bosön som vi kör gemensamt i några klubbar varannan vecka. (CK08, Vallentuna, CRT). Idag var jag dock lite dålig efter en seg förkylning i veckan, så jag klev av halvtid och fotade lite istället.













måndag 23 januari 2012

Pizzaskärarcykeln! /Marco

Nu känns det som att det är dags att börja pressa sin kropp lite hårdare för att se om man kan bli stark igen. Känns som att spinning under vintern bara fått benen att bli som spagetti. Bra för flåset och för att bränna kalorier men mer än så är det nog inte!

Nu så bor jag sjukt trångt så trainer tänker jag inte skaffa och inte heller någon ful Monark. Jag har hittat nått ännu fulare. En lite mer avancerad motionscykel på jobbets gym. Dit kan jag gå dygnet runt och köra om jag vill och nära bor jag också!



Keiser M3 pizzaslicecykeln med wattmätare. Vet inte hur exakt den är men bara den visar lika varje gång så att jag kan ha den som referens om jag ökar mina watt. Tyvärr så kan jag inte sitta helt perfekt på den men det funkar ok. Känns lite som att man mer sitter som på en tempocykel  på den än som på en racer. Till jobbet kan jag gå och köra när jag vill och jag får hoppas att dom inte tar bort dom där cyklarna nu bara.


Ja snygga är dom inte och man blir sugen på pizza varje gång man ser dom ;-)

lördag 21 januari 2012

131 watt i Ursvik! /Marco

Mycket watt på diverse bloggar nu. Har dålig koll på mina watt men har iaf hittat en grym spinningcykel på jobbet som har mätare. Om den mäter korrekt spelar mig ingen roll för jag ska ha den som referens för mig själv och mina ben! Den känns ganska seriös den hojen, får bli ett inlägg om den i veckan kanske!

Idag blev det iaf 2:h 30min i sadeln på mounteinbiken. Ut till Ursvik, 2 varv på NICK och sedan hem igen. Det var verkligen snorhalt ute i spåret idag. Tänkte faktiskt skita i det och köra ett distanspass men när mina cykelvänner för dagen dök upp så blev det stigcykling. Det var bra det för även om det var riktigt halt så var det grymt roligt. Inga dubbdäck användes av någon så vi hade lika dåligt grepp alla tre.


Mathias strippar och Emil spanar.
På vägen hem stannade jag till och åt en Snickers. Den var stenhård....


söndag 15 januari 2012

Roslagsleden, ett par bilder! /Marco

Nägra bilder för att hålla bloggen vid liv. Jag, Nicke och Ricky hade en underbart skön runda på Roslagsleden idag. Inga dubb och bra grepp (förutom på isfläckarna då givetvis)! :-) Jag fick ihop 46km idag. Kändes faktiskt grymt bra!









söndag 8 januari 2012

Mys och lek i Hagaparken! /Marco

Idag blev det en mysig kort tur i Hagaparken på min MTB. Perfekt stigar där om man vill ta med en nybörjare ut. Vid Frösundakullen finns en del knix som jag tränade lite teknik på. Roligt och kanonväder idag igen. Fick ihop 2 mil idag. Körde rundan innan frukosten!

fredag 6 januari 2012

Solbad och Roslagsled! /Marco

Idag var vi ett gäng som körde Roslagsleden. Jag, Eric, Ricky, Nicke och sedan även Jonny(tror jag). Fantastiskt väder och före, om man höll sig borta från dom rejäla isfläckarna. Rolig runda med ett glatt gäng. Cykling på hög nivå!

Mina vajrar och allt möjligt frös ganska snabbt på cykeln så jag fick mest åka runt i skogen med en växel som vanligt. Måste kolla upp om det är nått fel någonstans då jag alltid drabbas värst. Jag skrapade ihop 6 mil totalt. Bra träning.

Ricky, Eric och Nicke steker på stranden!


Ricky klättrade bäst idag. Get.

Jag och Ricky raggar runt på stranden. Noll score....
Näsapan Marco.
Svårväxlat med vajrar som ser ut som isglassen Igloo Cola...