torsdag 30 juni 2011

Ett par bilder! /Marco

Eftersom att man kör i en klass där det inte läggs ut så mycket bilder från tävlingarna man kör så blir man glad när man hittar någon som lagt ut bilder. Jonas från klubben har tagit dom här två där jag är med. Kul och tack för bilderna.

Gubbos har full koll här. Längst fram och längst bak.


Idag blev det vila för mig. Har kört riktigt hårt i några dagar i följd och behöver nog vila. Lämnade in cykeln på Norvelo för att få dit ett nytt vevlager. Det knastrade ganska rejält om cykeln dom två senaste intervallpassen och kändes även lite glappt. Är nog dags för nytt, har ju kört 700 mil på cykeln och saker slits ju. Fixar ofta själv med cykeln men vevlager känns lite för avancerat för mig ;-)

Fika ikväll istället för träning. Kändes gött!

måndag 27 juni 2011

Igår bråkade mina ben! /Marco



Igår kväll bråkade mina ben med mitt huvud och värkte och sa till mig att jag skulle vila. Mitt huvud tog befälet och bestämde att det fick bli backintervaller. Huvudet segrade över benen och benen levererade bättre tider än någonsin. Så ska det vara!

På morgonen innan kvällspasset på mtb:n hann jag med ett distanspass på lvg på drygt 8 mil. Två bra pass på en dag. Känns bra just nu. Hoppas det håller i sig...

Ikväll blir det lite stretch och mage/ländrygg.

lördag 25 juni 2011

Midsommarträning - Fortsättning /Eric

Marco har redan inlett så jag kompletterar mest. På midsommarafton var planen att köra ett lite hårdare distanspass, tyvärr så försvann mina krafter efter 1 timme, nästan så att jag dog. Jag försöker ju mig på att gå ner ytterligare något i vikt och det är en svår balans. Nu hade jag ätit alldeles för lite på fredagen, så jag hade inga depåer alls i kroppen. Körde dessutom på vatten i flaskorna. Det blev ändå ett bra träningspass, Marco dundrade lite spurter o liknande medans jag rullade på i mitt tempo.

Idag vaknade jag tidigt och var laddad för distans redan innan 7, så vid 7.30 gav jag mig iväg mot Ekerö. Blir ju lite transport innan jag är ute på öarna, men med tanke på att det inte fanns en enda bil ute så gick det rätt smidigt att köra på vägbanan.

Hade en skön runda på 12 mil, med fika efter 10. Dock så kom regnet och haglet när jag hade 12km kvar så jag kom hem som en blöt katt.

Hann med att ta lite bilder med min kassa mobil.

I morgon blir det som Marco redan varit inne på.. intervaller.



Midsommarväder! /Marco

Eric på sin Venge.
Gubbos har cyklat lite i helgen. Igår körde vi ett race ihop norr om stan och E var trött men det var inte jag. E cyklade distans och jag lekte spurter och lite längre attacker emellanåt. Är ganska trevligt att köra ihop även om man har totalt olika upplägg på passet. Jag körde som en tok emellanåt och väntade in E. Fint väder hela rundan. Blev cirkus 10 mil för mig och E körde nog runt 7.



Idag så drog E iväg så tidigt så han gav sig iväg ensam. Han hade en runda på runt 12 mil och fick en skopa regn över sig på slutet av sin runda. Jag cyklade knappt 9 mil idag och fick en skopa regn på mig i början av mitt pass. Var galet väder idag. Åska/hagel/ösregn och solsken. En Gott och blandat påse kan man säga. Skönt var det iaf. Huvudsaken!



Efter 3 mil i regn var det dags att lämna dom mörka molnen bakom sig.
Det såg inte så ljust ut resten av rundan men det var varmt och fick bara några enstaka stänk på mig. Najs!
Får se om det blir ett pass imorgon också. E nämnde nått om intervaller...kanske han har glömt ;-)

fredag 24 juni 2011

Moment 22! /Marco



Har visst cyklat rund med denna klisterlapp ett par rundor efter Markim SMACK-rundan. Riktigt snyggt! Undrar hur jag missat att den sitter kvar. Den är ju inte liten precis klisterlappen! Körde 10 mil med Eric idag. Han var snygg på sin nya cykel!

Nu ska jag njuta i min ensamhet med total frånvåro från midsommarhets. Glad midsommar allihop!

onsdag 22 juni 2011

Wiggle it! /Marco


Äntligen fick jag det som inte fanns med i paketet från Wiggle. När jag kom hem låg det dessutom ett litet brev från posten med ett par cykelstrumpor i. Dom har visst blivit ny sponsor för Svenska Cykelförbundet och ville väl va lite trevlig mot oss cyklister. Antar att dom flesta fått ett par sockor!

Tog ju bara en månad att få allt jag beställde. Galet då allt fanns i lager när jag la ordern 22 maj. Vissa saker är ju sjukt bra pris på i england så som den gnällige smålänning jag är så blir det väl att man beställer därifrån snart igen! Det blev endel mailande med dom för att få dom att förstå att allt jag beställt inte var med i första paketet.

Ett favoritplagg som Wiggle har riktigt bra prislapp på!

tisdag 21 juni 2011

Intervallträning! /Marco


Bild från mysiga backintervallpasset igår. 

Idag kändes det rejält i benen när jag körde 7 minuters intervaller. Hade kört tunga knäböj i förrgår och hårda backintervaller på mtb:n igår. Idag blev det 7 minuters på landsvägshojen. Gick helt ok men benen värkte lite väl gott när man pressade på i motvinden. Bäst av allt var att jag slapp regnet som härjade lite överallt ikväll. Stack ut direkt efter ett rejält åskoväder och det var en bra chansning…

Såg minst sagt mörkt ut...
Fast det ljusnade rejält...
Tror det som orsakade mest träningsvärk är knäböjen. Kör knappt styrketräning alls för benen längre och vädret i söndags fick mig att skita i cykel helt och dundra på böj istället. Vet inte om det är så bra att köra tunga knäböj men det känns bra att inte förlora alltför mycket styrka. Tunga böj för mig idag innebär vikter jag värmde upp på förr.

Har ju haft strul med min andning ett tag och nu tror jag att det är fixat. Ny pollenmedicin osv verkar ha fått bort känslan som att jag ska strypas när jag kör på hårt. Hoppas på att det håller i sig och att det inte bara är regnet som gör att andningen känns bra!


söndag 19 juni 2011

Bianchi Cafe! /Marco



Var in där med Eric igår och tog en fika. Visst det är ett coolt hak men när man blir serverad knappt ljummen Latte så blir man ju inte direkt imponerad. Cornetton med aprikosmarmelad var som vanligt god men det var även tunt på utbud av kaffetillbehör. Bagarn kanske var och körde Vätternrundan? Konkurrensen är hård och hoppas att jag får en varm Latte nästa gång jag går dit!

Har varit sliten i luftvägarna sedan Falkenloppet och med detta väder som råder just nu så blir det nog lite extra vilodagar. Kan jag behöva. Nu blir det en stor påse chips, film och 1,5 liter Pepsi. Blir nog bra tryck i kroppen! Har haft näsblod varje morgon nu i 4 dagar. Känns ju inte direkt bra!

torsdag 16 juni 2011

SMACK Markim Linje /Marco



Körde ett lopp igår i SMACKserien. Många bra cyklister var (iaf i mina ögon sett) med så jag är jättenöjd över att ha kommit på 3:e plats. Är ju ny på detta och har mycket att lära. SMACK står säkert inte så högt i kurs för många men för mig som nybörjare så var det riktigt roligt att komma på en bra placering. Roligast var att testa på att gå på attack osv. Inte vågat det innan men nu var det liksom dags!

Det var ett lopp där jag försökte vara mer aktiv och försöka våga testa mina gränser lite mer, SMACKserien är ju en typ av träningsträning och då ska man passa på och testa lite. Var med i 2 utbrytningar. Den ena gick jag ikapp från klungan och gick upp och körde lite belgisk kedja med 3 andra cyklister men vi hämtades upp ganska snart då 2 cyklister inte var tillräckligt starka och inte orkade hålla tempo (detta tror jag var i början på 2:a varvet). Sedan var jag lite mer aktiv än vanligt och drog lite hårdare än jag gjort innan för att testa och se om jag klarar av det, redan 15 minuter in i loppet var jag med i en rejäl fartökning och drog lite väl länge. Ibland när man hamnar längst fram i stora klungan så är det typ omöjligt att få någon annan att kliva fram och dra. Iaf om det varit ett utbrytningsförsök som misslyckats och man råkar ligga först när klungan kommer ikapp. Jag har märkt att jag har sjukt dålig koll bakåt och inte alltid märker när klungan är ikapp, märker det först när nästa man som borde komma upp och dra inte dyker upp =)

På sista varvet hade jag en fundering om att gå loss när det var c:a 5km kvar. Låg i klungan ett tag och vilade mig lite och när det var 1 mil kvar så gick jag upp och la in en liten attack i ett motlut. Fick en liten lucka med en kille mellan mig och klungan. Det blev en lite tidigare attack än tänkt och jag hade räknat med att få med mig någon. Låg och körde ensam i 5-6km men när jag kom in i motvinden så bestämde jag mig för att vänta in SMACK-killen bakom som hade ryckt från klungan även han och närmat sig mig och få lite assistans. Ytterligare 2 cyklister anslöt och vi körde kedja och senare anslöt även en till kille och hjälpte till. Vi lyckades hålla oss framför klungan och det blev en kort spurt på slutet. Shit vad snabbt den mållinjen dök upp. Jag var ganska mör efter min körning så är nöjd med 3:e plats.

Kändes bra under loppet och Eric och några till från Vallentuna var med och tyglade klungan när jag låg i utbrytningen på slutet. Sånt tackar man för. Roligt med samarbete =)

Otroligt roligt att se pulskurvan efter ett lopp. Det syns verkligen på den hur mycket lättare det är att ligga i klungan jämfört med att ligga framme och dra eller vara aktiv i en utbrytning!

Första pallplatsen för TdG /Eric

Marco tog igår den första pallplatsen för TdG. Genom att när det var någon dryg mil kvar på SMACK-linje i Markim gå iväg ensam i utbrytning bäddade han för en 3:e plats. Vallentuna lyckades ganska väl med att störa klungan under lång stund, men några cyklister lyckades smita iväg och brygga över till Marco.

Grymt kört! Marco kan säkert skriva mer om sitt lopp framöver.

Jag själv gjorde mitt bästa lopp hittills då jag var mer aktiv än tidigare och gick med lätthet med i klungan och var även med och assisterade Marco efter hans utbrytning genom att hela tiden ligga högt i klungan, hämta in några utbrytningsförsök och så klart sänka tempot så gott det gick. Lyckades rätt bra med det, men orkade inte gå med i de attacker som ledde till att några cyklister lyckades gå ikapp.

Inför spurten tog jag hjul på Damian Herbert som ofta är i topp på spurter. Tyvärr missade jag helt när vi närmade oss mål och drog igång alldeles för sent, blev inte bättre av att jag inte fick i högsta växeln så kadensen blev alldeles för hög för min smak. Var ändå 6:a i klungspurten på Damians hjul och en 11:e plats totalt.

Kul lopp, bra kväll.

Efter loppet tog jag en sväng på min nya cykel! Valde att inte cykla loppet med den då det var rejält blött på vägarna och att skita ner den direkt kändes inte optimalt. :-)

söndag 12 juni 2011

Surt i Sursta! /Marco



Idag körde Eric och jag en långtur. Det blev 17 mil för mig och en liten del av dom blev med ett VCK gäng som vi beslutade oss för att lämna när vi insåg att dom var lite för mycket Vätternrundanfeeling som brukar innebära ingen fika. Vi ville båda köra en fikarunda och vi kom på att det fanns en golfbana några mil bort som vi brukar stanna till på för en macka och nått annat gott. Vi hade då cyklat 12 mil utan energi. Vi kom fram till golfklubben men blev bra förvånade när vi kom fram och det visade sig vara stängt. Kändes nästan som att det gått i konkurs. Vore trist för det är bra och billig fika på den där golfklubben.


Sursta.

Som tur var så var inte Lunda livs alltför långt bort.

Äppelmunkarna var inte alls dumma. 
Jag hade riktigt starka ben idag och efter fikat så låg jag på ganska rejält i 2 mil och stackars Eric låg bakom utan att ha fått den där energikicken från fikat som jag fick. Han fick det tufft sista biten hem.  Han hade dessutom en fripassagerare en bra bit, är imponerad över att det lilla flygfät kunde sitta kvar i blåsten och i den hastigheten vi tog oss fram i. 

Ett gram extra på cykeln kan göra skillnad. Sånt vet vi cyklister!
Igår körde vi även ett litet intervallpass. Kändes bra igår också för min del. Fast benen jag hade i slutet på dagens 17 milsrunda är jag riktigt nöjd med. Kanske har jag blivit lite mer uthållig iaf...