måndag 30 maj 2011

Blivit blåst! /Marco

Det kan man lugnt säga att jag blev idag när jag körde några varv på Lovön. FRA-varv. Körde inte så hårt och blev förvånad över hur pass snabbt det gick...

Iaf så fick jag ett paket idag med mitt framhjul jag beställde. Det skulle vara lite klädesplagg också och dom låg inte i paketet men finns allt med på fakturan. Som jag förmodar även är följesedeln. Har mailat Wiggle och frågat vad dom pysslar med. Allt jag beställde fanns liksom på lager!


Ok att hjulet var sjukt prisvärt men dom andra prylarna för 500kr hoppas jag dyker upp även dom!

söndag 29 maj 2011

Brutala Venge! /Marco



Gled in på Specialized Concept Store med Eric och Saga i lördags. Kollade in nya Venge och den ser riktigt grym ut. Helst den svarta. Den färgglada är lite väl glad tycker jag. Min Specialized har ganska mycket kladd på sig och när jag köper min nästa cykel så blir det förmodligen mer minimalistisk stil på lacken.




Provade ett par S-Works skor och såna ska jag ha till nästa säsong (om jag kan hålla mig till dess). Shimano som jag nu kör med sitter ju som en påse med skit jämfört med S-works skorna. Saga var med i butiken och hon granskade den gula limited edition versionen noga. Tror hon godkände dom. Hade jag haft en annan färg på cykeln så hade jag satsat på ett par gula. Dom var riktigt snygga.



Träningsmängden den här veckan blev inte så hög. Men är nöjd ändå.

Måndag. Hårt intervallpass.
Onsdag. SMACK Dalbyvarvet. Rolig träningsform. Hade gärna sett lite bilder därifrån. Såg några kameror…
Torsdag. Öl och burgare.
Fredag. Styrketräning för benen.
Lördag. GP intervaller på Stora Skuggan. Inte bara rakt fram utan som ett litet mini GP. Jobbigt kul.
Söndag. Kort distanspass. Fint väder men blåste kallt. 

Veckan som kommer innehåller lite race. Hoppas på bra tryck i benen tills det är dags.


fredag 27 maj 2011

Min SMACK premiär! /Marco

Här sitter jag vid Ica Maxi Solna och väntar på att bli uppraggad av Eric!
Så har jag kört mitt första renodlade SMACK lopp. Dalbyvarvet i onsdags kväll. Trevligt värre. 20 kr för ett superbra träningspass och det ingick kaffe med bulle. Suveränt!

Som vanligt var jag typ sist i startkön och pga missade man en ytbrytning. Jag letade mig ganska snabbt upp i toppen på klungan och hade faktiskt några riktigt bra chanser att gå ikapp utbrytningen men dum/orutinerad som jag är så tog jag inte chansen när jag väl fick den. Rolig tävling/träning var det iaf. Vi samarbetade väl inte för att gå ikapp utbrytningen utan det var mer som att man bara låg och tog vind för att hålla uppe farten. En och annan liten attack kom där någon försökte sticka iväg. Jag gjorde ett försök själv i kantvinden och hamnade en bit framför klungan men ville verkligen ha med mig någon mer. Eftersom att jag inte fick det så gled jag tillbaks och efter det så körde vi framme i täten mest långa förningar och fick riktigt bra träning. Om vi hade samarbetat i klungan så tror jag vi kommit ifatt utbrytningen utan större problem . Det fanns endel starka cyklister i klungan! Roligt var det men sprickorna i vägarna var inte att leka med. Roligt med en massa gröna gubbar långt upp i klungan också =)

Ricky från Vallentuna låg precis framför mig när vi brassade på ganska så bra då han hamnade i en rejäl spricka i vägen. Galet bra gjort av han att inte hamna i backen. Fast som han själv sa efteråt. Hamnar man i en sån spricka är det bara att köra och hoppas på det bästa. Lät som att hans hjul skulle gå av på mitten men dom höll fint! Annars måste jag säga att det var riktigt säker körning, iaf långt fram i klungan. Mitt mål var att ligga långt fram i klungan och ta vind. Det är roligare och känns säkrare än att ligga mitt i klungan och suga hjul. Blir hellre riktigt trött och sliten än att ligga i mitten av klungan och bli irriterad för att det är trångt och folk inte hålla linjen.

Riktigt bra träning är det att köra SMACK. Tyvärr så kan det bli lite knepigt att ta sig ut till "tävlingarna" när man har kort om tid mitt i veckorna och inte hittar någon att åka med. Kommer definitivt försöka köra mer SMACK. Det var ett gott sätt att dundra loss på! Placeringen har jag ingen större koll på, målet var att ligga i topp på klungan och ta vind och få bra träning för ben och pump! Borde dyka upp resultat snart iaf, mest kul att kolla vilka andra cyklister som var med. Nyfiken nybörjare!

onsdag 25 maj 2011

Hatar att vara sjuk, men nu känner jag mig bättre. /Eric

Har varit riktigt risig sedan i lördags, sovit massor och jobbat, allt annat har jag inte orkat med. Inte cyklat en enda meter sedan i lördags, men nu börjar kroppen känna sig bättre igen.... känns iaf bättre på morgonen förutom att jag fortfarande väger 2kg för mycket i vätska, gör alltid det när jag är sjuk. Förhoppningsvis släpper det under dagen, för då blir det tävling i kväll. Åtminstone känna på hur det fungerar genom att starta och köra minst 1 varv på Dalbyvarvet i Uppsala. I värsta fall så får jag bli publik.

I övrigt har jag beslutsångest om jag ska köpa ny cykel eller inte... så sugen, vem gillar inte prylar, frågan är om jag är värd den. :-)

Återkommer efter mitt försök till tävling ikväll, som sämst kanske jag kan hjälpa fram Marco genom att skrika lite på honom.

söndag 22 maj 2011

Dottern har fått sin första cykel... /Eric

Jag tror på 100% att en springcykel är det bästa man kan ge sitt barn i cykelväg. Min dotter är 2 år och 2 månader gammal och har hela våren pratat om cykel, cykla som pappa osv. Så i dag stack jag i väg till Cykloteket i Täby och inhandlade en Specialized Hot Walk.

Dottern är glad, men har inte vågat sitta på den än, men det lär komma. Fick kapa sadelröret 4cm för att den ska bli lagom.

Jag tror inte på trehjulingar eller stödhjul, för då lär hon sig ju inte det viktigaste som är balansen. Trampa är ju inte så svårt, eller hur :-)

DNF pga sjukdom. /Eric

I går bestämde jag mig på morgonen för att åka till Märsta för att köra SMACK-rundan med några andra Vallentuna-cyklister. Kände mig risig på morgonen men det har jag gjort hela veckan så jag tänkte att det kan nog inte påverka något. Kunde ju även vara pollen och den känslan brukar försvinna någon timme efter pollenmedicin.

Jag hade bestämt mig innan för att hela tiden ligga högt uppe i klungan och vara med och jobba från start, brukar vara lite lat och ska man testa att vara mer aktiv så är det på motionslopp. Starten gick med master med motorcyklar så jag la mig först direkt bakom motorcyklarna. Efter ett par km kommer man till en rätt rejäl backe innan man kommer fram till E4. Fortfarande bakom master så rusade min puls så fort vi klev in i backen. Kände redan då att det här nog inte kommer att hålla. Då jag knappt hade värmt upp var tanken ändå att pulsen säkert lugnar ner sig när vi kommit igång lite mer.

På toppen av backen ökade motorcyklarna farten och loppet var igång. Fanns en hel del starka cyklister med och farten skruvades upp direkt. Jag fortsatte ligga högt och ta min del av dragjobbet. Några försökte på sig lite ryck, men ofta var det bra snurr i gruppen där många hjälpte till. Tyvärr lugnade sig aldrig pulsen för mig utan låg konstant runt 190 slag. Det plus att snoret sprutade gjorde att jag valde att kliva av efter 25km. Tyckte inte att det var värt att pressa kroppen mer. Letade mig tillbaka till Märsta närmsta vägen över Arlanda.

Väl hemma däckade jag i soffan i 2h, och nu i natt har jag sovit 11 timmar och mår fortfarande riktigt kass. Blir en lugn dag idag och förhoppningsvis är jag frisk i morgon igen!

Hittade en bild från starten.

lördag 21 maj 2011

Update weekly! /Marco

Nu har snart en vecka till passerat. Kan väl redovisa mina pass här. Eric har haft för sig lite roligare saker än mig. Jag har bara tränat.



Uppdaterat min Garmin 500 har jag gjort. Inte gjort det sedan jag köpte den för ett bra tag sedan, typ när den kom ut. Så nu hittar den fler pulsmätare hela tiden. Trots att jag är helt ensam så långt ögat kan nå. Bra update!

Annars har det sett ut som så!

Tisdag: Hårda motlutsintervaller vid Prästviken. 9 stycken i spurtställning. Blev spyfärdig. Bra!



Onsdag: Körde jag ett distanspass ensam ut till Munsö från St:Eriksplan och sen tillbaka. Det blåste ganska bra och jag fick ta i så att det knakade (nu är det lilla knaket tillbaks på cykeln). Blev 9,3 mil och 8 var i högt 
tempo.



Fredag: Körde backintervaller på Nybohovsbacken med 3 riktigt starka cyklister. Vi körde 7 rundor och jag orkade med 5 sedan fick jag vika mig på dom två sista när det var lite mindre än hälften av backen kvar. Är faktiskt riktigt nöjd med det. Kollar jag pulsen var det nog mina hårdaste intervaller någonsin. Bra träning. Benen fick rejäl mjölksyra också.



Lördag: Vaknade och kände mig typ bakfull. Lite förkyld osv. Såg att en kille skulle köra ett lugnt pass via forumet Happymtb så jag hängde med där. Blev en fikapaus under den rundan och det gick inte fort men det var skönt att ta det lugnt.



Annars känns allt segt och trist i livet för tillfället. Lite känningar i rygg och knä. Går förhoppningsvis över!
Äter sjukt mycket risgrynsgröt och jordnötssmör för tillfället. Verkar va en bra kost!

onsdag 18 maj 2011

Debut på tempolopp... /Eric

Då har jag kört mitt första tempolopp, SMACK tempo i Bro

Åkte direkt ut till Bro efter jobbet och kom dit rätt tidigt, så jag hann med ett varv på tempobanan innan tävlingen. Vilket kändes tryggt då jag inte cyklat på en tempocykel innan. Har nämligen lånat en gammal tempohoj. En riktig tung sak, men ett bra styre och den känns stabil. Aningen stor ram för min del och vanliga växlar, vilket gör att jag måste släppa tempoställningen för att skifta växel.

När anmälan öppnade visade det sig att de inte skulle köra den sträckan som de brukar, utan en annan väg. Så min rekning av banan innan hade ingen betydelse.

När starten gick så accelererade jag ganska långsamt, har inte riktigt koll på vad som är bäst för mig så jag gick ut ganska lugnt, vilket även visade sig när jag blev omkörd redan efter 2-3km. Lyckades ändå hålla en jämn fart med bra tryck och höll avståndet framåt en bit innan nästa lilla motlut kom. Då passerade ytterligare en cyklist.

Innan vändningen fick iaf jag själv köra förbi en annan tävlande som startat innan. Efter vändningen började det gå lite segare och vid en lite längre uppförsbacke tappade jag rejält med fart och det gick segt. Kom aldrig upp i fart igen efter det och tappade nog en hel del där. Jag slapp iaf att bli passerad av ytterligare cyklister.

Kul test dock och det jag är mest nöjd med är hur min pulskurva ser ut. Nu gäller det bara att bli lite bättre. :-)



1,8 mil
37,5 km/h
79 höjdmeter
94% snittpuls

/Eric

måndag 16 maj 2011

Roslagsvåren, en blöt och kall historia.. /Eric

I går körde jag Roslagsvåren. Har kört loppet sedan 2009 alltså varje gång sedan jag började cykla, så det känns som en bra värdemätare på om jag lyckats bli en bättre cyklist eller inte. Gav mig hemifrån tidigt för att slippa stå i kö för efteranmälan, plus att jag gärna ville ha en plats då loppet nästan var fullbokat i förväg. Fick då dessutom gott om tid att softa och ladda i bilen innan start.


Första biten bestämde jag mig för att ligga högt upp i klungan (den så kallade +40 gruppen), lyckades riktigt bra med det och låg aldrig längre ner än 10-15:e hjul första 4-5 milen. Fick däremot ta några förningar vilket jag hade planerat att ta först efter 6-7 mil när jag mer visste hur dagsformen var. Kändes dock riktigt bra de första 10 milen. Lätt att hålla position, lätt att hänga med i alla fartökningar, även i backar. Pulsen var låg och jag hade inga problem att prata, kände heller inget i benen så jag trodde då att jag skulle kunna ta ett större ansvar i klungan mot slutet av loppet. Tidigare år har jag alltid fått kramp efter 10mil så jag ville inte chansa och köra för hårt inledningsvis.


När vi passerat Riala och svängde höger in på en liten slingrig väg så klev Östersunds elitlag (som av någon anledning valt att ställa upp i detta motionslopp) upp och tog några rejäla förningar. Jag låg då på runt 30:e plats i klungan och snacka om att det gick fort. Kurviga vägar, halt i regnet och dessutom massa hålor och tjälskott i vägen gjorde det riktigt riskfyllt. Jag hade direkt en lucka att täppa och så blev det flertalet gånger, tempot lugnades heller aldrig ner på de vägarna så där gick jag på rött lång väg. Tappade säkert 50 meter på klungan vid ett tillfälle, men lyckades gneta mig tillbaka i ett kurvigt parti. Plötsligt i samma veva som jag får en lucka upp frihjular mitt bakhjul, kändes som kedjan hoppade, ingen aning vad som hände, men troligtvis är det dåligt fett i mina billiga kolfiberhjul. Då släppte jag iaf klungan för gott och fick spendera ca 15km ensam innan en grupp om 6-7 cyklister kom i kapp. 


Sista 25km blev väldigt behagliga i skönt tempo med jämn fart. Mest för att ta oss i mål. Bakhjulet frihjulade en gång till, kändes verkligen konstigt. Får nog inte köra med dom hjulen när det är kallt och regnar, vilket jag troligtvis ändå inte kommer att göra givet den obefintliga bromsförmågan med kolfiberhjul i regn.


Kom i mål på 34:e plats omkring 6 minuter efter huvudklungan, så rätt bra att inte tappa mer än så givet ensamcyklande och sen rätt lugnt tempo i gruppen.

8-9 grader, konstant regn var ingen höjdare direkt. Samt att min vindväst gick sönder innan start så jag fick köra i vanlig cykeltröja... blev lite kallt och blött.... Att köra kolfiber denna dag var heller inte så smart, kunde inte gå på speciellt bra inför kurvor då jag inte hade några bromsar..

Kul som tusan ändå!



Tyvärr inga bilder så det får bli ett tråkigt textinlägg. :-)

Bling bling! /Marco


Tänkte testa en kmc kedja för att se om det är nått att ha. För typ 50kr extra kunde man få guldfärgad kedja. Kund inte låta bli att köpa en sån! Jag tycker det ser ganska coolt ut, finns säkert många som inte håller med! ;-)




Kedjelåset på gamla kedjan satt som....fick köra detta trixet!

Som synes så gillar jag bilder! Beställde ett par nya grejer nyss. Blir nog att fota dom också när dom nu dyker upp! ;-)

söndag 15 maj 2011

9 mil prattempo! /Marco

Fast ingen att prata med då ;-) Igår så blev det en liten lagom runda för mig själv. Försökte hålla mig runt 70% av maxpuls hela rundan. Tyckte det kändes som en lagom nivå för dagen. Kollade lite på nätet om pulsträning och det verkar vara lågintensiv träningsnivå. Räckte gott och väl för dagen.  9 mil blev det. Cyklade ut från Vasastan och ut på Färingsö och snurrade runt lite där. Blev riktigt fint väder när jag cyklat klart och var inne i stan igen! Blåsigt och mulet under rundan!



Idag hade jag tänkt ta en liten runda i Ursvik enbart för att ge mig ut lite men är för seg. Tror knappast det bara är allergi utan det är nog en liten förkylning också som spökar. Eller så är det rejält med pollen nu som min stora näsa inte gillar. Tyvärr går det ut över humöret också när andningen osv känns tung. Varit hängig hela veckan och inte på toppenhumör! Blir vila från cykel ett par dagar och se vad som händer.
Innan rudan så höjde jag sadeln till höjden jag hade förra året för att se om det var nått att ha. Det var det inte. Fick sänka sadelhöjden lite redan efter ett par mil. Det är sjukt vilken skillnad bara en halv centimeter kan göra. Nu tror jag att jag hittat rätt iaf.  Anledningen till att jag sänkte till i år är att ryggen börjat krångla nu när jag nästan lagt av helt med den tunga styrketräningen. 

Eric ska dundra Roslagsvåren idag. Fick ett mms från han förut där han satt och laddade i bilen. Hoppas det går bra för alla som kör och att vädrets makter är med dom. Förra året frös jag så mycket om fingrarna när jag körde att jag tappade en vattenflaska plus att jag knappt klarade av att växla. Var vid en utförslöpa som man kyldes ner nått helt fruktansvärt. Var inte skönt alls. Hoppas dom slipper sånt idag!

Dunder och brak!

onsdag 11 maj 2011

Ett par fina cykelpass och lite gnäll! /Marco



Igår var det träning med VCK. Intervaller i belgisk kedja. Kollar jag mitt pulsdiagram så blev det 8 ”rundor”. Den första lite lugnare sedan mer ös på dom andra. Ett roligt sätt att köra intervaller på, man låg på ganska bra och snurrade på fint. Sedan på slutet så var det någon liten spurtvariant som man kunde dra på lite extra på. Iaf så som jag förstod det =) Kanske var helt ute och cyklade där! Roligt pass och bra träning för mig att köra kedja. Inte så van och förra året blev det ju mest träning för mig själv efter min skada! Fick ihop 10 mil idag. Lagom en vardag! Galet fint cykelväder!

 
I söndags så dundrade Eric och jag för oss själva utåt Arlanda. En superfin dag med en jättetrevlig cykeltur. Eric var i bättre form än vad jag känt innan, det var roligt. Han tryckte på bra. Blev ett distanspass på cirkus 10 mil med ganska högt snitt i 6-7 mil och resten i lagom tempo. Eller hela rundan gick i lagom tempo egentligen!

Gubbar!

Idag är det SMACK ute i Rosersberg men jag skippar det. Är så trött på att cykla bland bilister på vardagarna. Gjorde det igår vid rusningstrafik och det får räcka för denna veckan. Snacka om att bilister hatar cyklister. Jag förstår deras situation lite iaf men dom blundar totalt för träningscyklisterna situation. Att cykla på cykelbanor i över 40km/h är väldigt olämpligt och det borde även nötter bakom en ratt förstå! Det finns cykelbanor som är OK att cykla på och när dom finns så cyklar jag givetvis på dom...blev riktigt förbannad på en bilist igår. Är sällan jag blir det men ibland får man nog! Dags för stockholmskommunerna att göra nått åt saken. Förbättra cykelbanorna eller förklara för bilisterna att det säkraste sättet att träningscykla på är på vägen! Börjar vi träna på olämpliga cykelbanor så kommer sjukhusen få mycket mer att göra! Jag vill inte cykla in i hundar som går utan koppel eller barn som vinglar till på sina cyklar eller springer fram bakom en barnvagn osv osv.



En annan smart idé vore att det går bussar varje dag från city ut till lämpliga träningsplatser i stan där vi träningscyklister kan få skjuts ut till våra tävlingar och träningsrundor! ;-) 



tisdag 10 maj 2011

Järvafältet med dottern - Alternativ träning. /Eric

Idag var det lite smått kaos här hemma när det var dags att ge sig ut på träning. Med en liten dotter på 2 år och i trotsåldern är det inte alltid så lätt. Så i stället för att åka ut till Vallentuna för att träna med VCT då tog jag crossen med barnstolen och åkte ett par varv ute på Järvafältet.

Dottern bakpå skrattade och pekade på kossor och hästar. Nu i kväll när hon skulle sova pratade hon om "Cykla med pappa", "Losa Hjälmen", "Pappa också hjälm" osv.. Jag passade på att fråga om hon tyckte om att cykla, hennes svar blev "mmm. loligt". Till saken hör att vi var ute i 2 timmar.

Annars känns formen bra igen, hade ju extrem problem med andningen och pulsen i lördags, men med lite annan medicinering mot pollen så löste det sig någorlunda. Så senaste dagarna har det fungerat riktigt ok.

Nu börjar dessutom cykelbrännan bli rätt tydlig :-)


Lägger dessutom med en bild från i söndags när jag och Marco var ute och körde på rätt bra.


söndag 8 maj 2011

ESDUU Kårsta GP bilder! /Marco

Både Eric och jag var och körde GP vid Kårsta igår. Hade roligt. Gick på en kort rundbana med en backe som som avslut. Vi hamnade i Veteranklassen som hann med 7 varv (25 min + 1 varv).


Blandade bilder från Elit och Senior!

Vi vill köra senior men hade inte rätt licens. Jag var skeptisk då jag hörde att dom skulle slå ihop fler klasser i veteran. Körde H-Sport i Östgötaloppet en gång där dom blandade cyklister från olika grupper, dam osv. Jag tyckte det var en dålig idé då det innebar väldigt orolig klunga pga olika styrka hos cyklisterna. Igår gick det bra då dom flesta var duktiga veteraner. Det gick ganska fort och inte speciellt oroligt i klungan. Vi i veteran höll högre snitt än senior, säger inte så mycket men iaf lite om att veteran går undan ganska så bra!

ESDUU Kårsta Tävling Veteran! /Marco

Ja då har man kört sitt första GP lopp i livet. Det är kort och intensivt. La mig långt bak vid start och fick jobba mig upp i början av loppet. Det gick ju undan från start så fick ta i rejält för att skaffa position framme i klungan. Pulsen skenade nästan från start, som tur var lugnade den ner sig!

Loppet kändes bra. Det var lite attacker som ganska snabbt hämtades in. Jag var framme och tog lite vind emellanåt. Vill lära mig att va en aktiv cyklist som gärna iaf ligger långt fram i klungorna och jobbar. När det var 3 varv kvar så blev det en attack med 2 Vallentuna cyklister och en cyklist från ECI. Det som hände efter det var att vi andra från Vallentuna började kontrollera loppet. Det gjordes några försök från andra klubbar att ta sig ikapp utbrytningen men vi andra från Vallentuna var snabbt med och la oss långt fram och störde. En Valhallcyklist från klungan gjorde en ganska rejäl attack så vi lät gå iväg då han skulle få det bra tufft att jobba ikapp om han skulle göra det ensam. Han lyckades med det och knep en 2:a plats. Starkt gjort!

Det blev 1:a och 3:e plats för Vallentuna. Jag kom på 5:e plats. Var först i klungan i nederdelen av backen och var beredd på att någon skulle dra en tidig spurt men det blev jag själv som drog på en fartökning som höll ända fram i mål. Jag vann klungspurten kan man väl säga, var inte många som orkade (?) hänga på i den spurten. Var en klubbmedlem från Vallentuna, Ricky, som hängde mig i hasorna. Så 6:e plats för Vallentuna också!

lördag 7 maj 2011

Tävling i Kårsta! /Marco

Nu bär det av mot tävling i Kårsta. Tror både Eric och jag kör Seniorklassen. Varför fega, bättre att bli avhängd där än i veteranklassen ;-)

Hoppas på en trevlig dag i fint väder!

Gårdagen rullade jag runt lite ute i Stora skuggan. Var riktigt kallt i kort kort!


fredag 6 maj 2011

Mmm…paket! /Marco

Ett paket hämtades precis från postens utlämningsställe. Det ska va gött att leva! Ska jag säga som knappt hittar på nått roligt alls. Fast gott kaffe det vill jag ha och det är lite cykelkultur över en riktigt god kopp espresso!



Träningen flyter annars på helt ok. 3-4 pass i veckan som har med cykel att göra. Försöker hinna med minst 2 pass i veckan med Vallentuna. Blir lite pendling och extra mil i benen jämfört med att träna med Fredrikshof. Inget ont om Fredrikshof men passen ute i Vallentuna känns säkrare. Kör med en ganska snabb grupp ute i Vallentuna där det är ett gäng ganska jämnstarka cyklister. På Hovets snabbpass är det väldigt ojämna cyklister (iaf på Ekerörundorna), endel riktigt starka och några som nog borde valt mellangruppen och inte snabbgruppen. I Vallentuna är det mer jämnt skägg på träningarna och det gör att det blir tuffare träningo och man pressar sig hårdare!

En rykande färsk Ristretto väntar på att få sköljas ner, sedan blir det en lugn runda på racern.

måndag 2 maj 2011

17 mil Tosca! /Marco



Igår körde jag ett distanspass med några starka cyklister i Vallentuna (samma som påskkärringen Eric). Ett pass där vi körde lagom hårt och ibland riktigt hårt. Vi var 7 cyklister från början och vi var 3 tappra kvar till slutet. Jag fick kämpa för att ligga på rulle ibland och det är just det jag är sämst på. Att köra lagtempo eller vad man ska säga att det är. Tekniken att gå in framför och lätt komma in bakom är nått som jag inte riktigt kommit helt underfund med. Är ju nybörjare på detta så känns bra att få träna på det! Vi körde 11-12 mil tillsammans och jag körde 5 mil extra som transport extra distans.

Det jag själv finner konstigt med mig själv är att jag är ganska så stark om jag hänger med länge i en grupp. Håller jag mig kvar och är med till slutet så känner jag mig oftast fräsch. Även om jag haft riktigt svårt att hänga med i början. Har ju i princip ingen konditionsträning i ryggsäcken alls. utan bara kört explosiva sporter i mitt yngre liv! Har nog stark hemlängtan : )

Inga stopp för fika osv igår. Fick stick in på statoil när jag kom hem. Var något hungrig då jag inte åt nått under passet förutom 50gr Vitargo i ena flaskan!



Benen är lagom möra idag och imorgon tisdag är det tänkt att köra intervallpass eller liknande. Får se vad vädrets makter säger, blir det fint väder kanske jag tar mig ut till Vallentuna igen. Många som kör hårt där och då är det lättare att själv öka trycket på passen!

Ikväll får det bli lite styrketräning och raggarcykling (se bild ovan) som lite återhämtning!

söndag 1 maj 2011

Påskkärring en vecka sent.

Idag blev det en längre distansrunda med Vallentuna. Jag landade på totalt 16,7 mil. Rundan gick i ganska varierande tempo och det blev några fartökningar för mycket efter ca 10mil då mina ben för närvarande absolut inte vill vara med om några fartökningar. Lämnade gruppen jag körde efter 10 mil, men lyckades ändå hålla nästan 35 i snitt på egen hand med hjälp av blåsten de sista 6-7 milen.

Marco tyckte jag såg ut som en påskkärring i min utstyrsel :-), jag frös dock inte om hals eller öron idag, men resten av kroppen hade gärna fått vara varmare. Det var riktigt kallt och blåsigt idag... fryser fortfarande.


Nu får det bli lite lugnare några dagar så att benen återhämtar sig, lider visst av sura gubben som kräver massa vila. :-(