måndag 31 januari 2011

Bergsbestigning - Storbild. ///Marco

Såg att dom lyxat till några spinningpass på jobbet med att köra dom på storbildskärm,  tema bergsbestigningar. Första är nu på torsdag men eftersom att jag är sjuk så får jag sitta och snyta mig istället för att ha roligt på spinningcykeln. Det är Sa Calobra på Mallorca som ska ägas upp. Inte hört talas om den bergsbestigningen men den som ska köras precis innan jag drar till GC i mars har jag hört talas om, Alpe d´Heuz. Då hoppas jag verkligen att jag mår bättre än nu...skulle va kul att köra ett pass med spinningproffsen på jobbet. Damer som tycker det är skitfult med killar i tights... ;-)




Sa Calobra
Alpe d´Heuz
Att va sjuk och sitta hemma och hosta med ond hals är inte roligt alls. Det roliga är att man förhoppningsvis snart är frisk igen!

söndag 30 januari 2011

Järvafältet med crossen /Eric

Idag fick det bli en tur utomhus. Bestämde mig för att trampa runt på Järvafältet och det va riktigt härlig cykling på snöbeklädda vägar. Oftast ganska hårt packad snö, men ibland is och lite moddigare snö. Att cykla där innebär att jag måste hålla igång pedalerna hela tiden och det finns ingen möjlighet för att bara rulla.

Det visade sig igen vilken dålig form jag är i. Varje litet motlut känns som en stigning i alperna. Mot slutet blev jag omcyklad av någon Vallentunacyklist som lugnt pratandes åkte förbi i en uppförsbacke. Jag flåsade rejält.. men av någon anledning höjda jag då farten och kunde utan att det blev jobbigt hålla samma avstånd resterande del av rundan. Inställning gör en del.

Nu blir det lite god lunch, sen iväg och handla lite material till pågående källarrenovering. Ska få lite bättre omklädningsmöjligheter och schysst dusch där nere att njuta av efter vårens alla cykelrundor.


Sjuk Vecka 4: //Marco

Nu klarade jag inte av att hålla emot längre. Blev förkyld, är många på jobbet som hostar och snörvlar och jag blev smittad. Iof så hade jag tänkt att ta en "vilovecka" men den hade jag gärna varit frisk på. Har ju även beredskap veckan som kommer så då hade jag ändå inte kunnat träna speciellt mycket då jag har en inställelsetid på 1 timma dygnet runt. Så att exempelvis sitta i en spinningsal utan täckning eller att ge sig ut på en lite längre cykeltur osv funkar inte!

Hann med ett styrketräningspass och ett 90 minuters spinningpass innan förkylningen tog nacksving på mig...

Det är en riktigt rejäl förkylning. Näsblod och slemproduktion utan dess like. Att va sjuk är hemskt! Var riktigt illa i ett par dagar och nu känner jag mig piggare men hostan är inte rolig plus att jag knappt kan prata. Att nått så löjligt som förkylning kan göra så ont (när man hostar alltså). Bafucin to the rescue och kaffe för att hålla mig vaken till finalen i australian open!

  

lördag 29 januari 2011

Viktnedgång och veckans träning. //Eric

Veckans träning har bestått av spinning i källaren nästan varje dag förutom vila torsdag-fredag pga jobb. Det har fungerat mycket bra och kosthållningen går också bra förutom någon lunch på jobbet, men jag kör efter ett upplägg som tillåter luncher på jobbet om så krävs.

Hade tänkt cykla ute nu i helgen, men har inte bestämt mig än, kanske blir en sväng imorgon.

För att pressa mig ytterligare i viktnedgången har jag dels satt upp några mål och hållpunkter, samt att jag följer upp i Excel för att säkra att jag ligger enligt planen. Målet är först att väga omkring 87kg när vi åker till Gran Canaria, och sedan 84 när första tävlingen är och sedan gå ner ytterligare 1-2kg innan tävlingsäsongen är i full fart. Förra året vägde jag hela tiden runt 90 vid tävling. Så 6-8kg mindre kommer troligtvis att kännas.

Så här ser iaf diagrammet ut just nu...

söndag 23 januari 2011

Träning vecka 3. ///Marco


Ja då var ännu en skön träningsvecka över. Ser nästan exakt ut som förra veckan. Har ökat lite styrketräning men det är nog enbart för att jag börjat köra lätta explosiva känböj i smith efter spinningpassen. Är så att jag blir så sjukt stel av spinning, i ryggen och gluteus. Så jag har börjat köra riktigt djupa knäböj efter passet både som styrkeövning och som stretch. Känns faktiskt riktigt bra!

Träningsmängden är ganska låg än men jag kör riktigt intensiva spinningpass. 2st 90 minuters där man knappt vilar alls mellan olika sorters intervaller, sedan ett 75 minuters där man vilar lite mer och det passet kör man även lite mer styrkeintervaller med lägre kadens. 75 minutaren är nog min favorit just nu! Gör att man känner sig stark ;-)

Målet för träningen dom närmaste veckorna får bli att komma ut och träna på cykel. Få upp lite distans och lite timmar i sadeln. Hoppas det blir lite varmare bara. Tycker att det är lite för halt än!

lördag 22 januari 2011

Utomhuspremiär = Underbart men jobbigt //Eric

Idag tog jag tjuren vid hornen och fixade iordning min cross medans dottern mycket storögt tittade på och ville veta vad alla delar på cykeln heter, hon är 2 i mars och nyfiken på allt. Tog därför inte den vanliga tiden att byta däck och smörja lite som det brukar.

Det jobbigaste med dagens tur var nog ändå att jag fick springa runt och leta i hela huset efter 1 handske, 1 skoskydd och 1 slang.... Mycket skumt att just 1 av varje hade kommit på villospår. Till slut hittade jag allt på olika ställen.

Väl ute så var det omkring 0 grader, en hel del vind och ett lager nysnö på vägarna. Men så skönt det var ändå. Märks annars rätt väl att jag är otränad för tillfället, varje litet motlut kändes som värsta klättringen. Men nu är jag iaf igång med uteträning och det ca 2 månader före förra årets premiär....

Blev totalt 44km på strax över 2h.

fredag 21 januari 2011

Veckans träning.. //Eric

Senaste 7 dagarna har det blivit en del träning och jag får hela tiden en bättre känsla. Bara att slita vidare. Motivationen är annars på topp då jag hittar inspiration från flera olika håll och av flera olika anledningar. Målet är att vara snabbare, uthålligare, lättare, bättre klättrare, bättre spurtare och bättre på att ta plats i klungan..... Har iof ett bra utgångsläge till att bli bättre då jag bara cyklat 3 säsonger varav 1 mer seriöst.

Veckans träning:

torsdag 20 januari 2011

Cannondale Super Six | HI-Mod Red




Eric har twittrat om att vi ska köra på såna cyklar på Gran Canaria. Personligen så är det där en av cyklarna jag verkligen skulle vilja äga så jag tycker det ska bli superkul att få testa den i en vecka. Är nästan lite orolig för att den ska kännas för skön så att min Specialized inte duger åt mig när jag kommer hem ;-)

Har inte köpt några nya kanttrådsdäck än för i år. Det sitter ju Schwalbes nya på cykeln Ultremo ZX, iaf om man ska gå efter specen, så dom ska bli kul att känna på också. Kör Conti GP 4000s på kanttrådshjulen och är riktigt nöjd med dom. Vet inte om jag ens kan känna av sånt som däck eller ens cykel men lite skillnad lär det ju vara!

Hade tänkt hyra en lite billigare SuperSix med Ultegra men dom var slut veckan vi ska ner. Resan är ju ganska billig så några hunkor till på cykel känns som att det kvittar.

Verkligen kul att ha en cykelresa att se fram emot! ///Marco

onsdag 19 januari 2011

För het!

Vet inte vad som hänt dom senaste spinningpassen. Det är olidligt varmt/fuktigt i lokalen och värst av allt känns det riktigt syrefattigt. Iof kanske det bara är bra, blir lite som höghöjdsträning. Det gick inte bra alls igår, kokade nästan upp och kunde inte ta i alls utan att nästan falla av cykeln på väldigt låg puls dessutom?! Ska testa spinningpass i en annan lokal för att se om det kan ha varit syrebrist. Tyvärr är det bara 75 minuters pass som längst i just lokalen jag vill testa och vet inte om ledaren är bra. Ledarna är grymma på Sats Odenplan så vill gärna fortsätta köra där.



Blev iaf så lack igår på mitt pass att jag spontanbeställde ett par vatten (täta) tights från Endura, Stealth-Lite. Blev sugen på lite riktig cykling utomhus...



///Marco

måndag 17 januari 2011

Cykelnörd

Dom kallar mig cykelnörd på jobbet. Kan inte förstå varför!?


///Marco

söndag 16 januari 2011

Marco Vecka 2

Dags att börja redovisa lite träning här. Nu har jag inte dragit igång för fullt än. Väntar på att kunna börja cykla ute. Att pulsa runt med cykeln i snö eller cykla i uppkörda isiga hjulspår är inte min grej. Jag håller mig till spinning och styrka ett tag till. Längtar givetvis till att kunna ge mig ut på mountainbiken eller "vinterracern" men tänker inte stressa mig ut. Det kommer bli många mil i år i alla fall! Hoppas jag...

Så här såg det ut denna veckan. Inget avancerat alls utan jag kör så hårt jag bara kan på dom passen jag kör. Kvalitet framför kvantitet får väl bli min träningsfilosofi. När jag kollar runt och ser hur mycket andra tränar så blir jag fundersam över både det ena och det andra! Min träning i minuter och i form av en tårta!

lördag 15 januari 2011

Dokumentär Lance Armstrong.

Hittade den på ett cykelforum. En intressant dokumentär med Lance Armstrong angående hans återkomst och en ganska personlig intervju med honom med lite roliga tillbakablickar och andra tankar han har. Tyvärr är det lite holländska men det mesta är på engelska så det är lätt att hänga med. Tyckte den var riktigt sevärd. Kanske är nått alla sett. Jag hade det inte! =)

///Marco

fredag 14 januari 2011

onsdag 12 januari 2011

Motivationen är på topp!

Känns mycket bra senaste dagarna på många sätt. Vinterträningen är igång på allvar, jag har en målsättning för året med cyklingen och livet i övrigt är på rätt spår.

Jag och Marco har ägnat en hel del tid senaste dagarna kring att fundera på vilken klubb som vi skulle vilja tävla för och nu börjar allt bli klart. Det är säkert även det en stor anledning till den stora motivationen som finns.

Det är nu drygt 3 månader med hård träning fram till Östgötaloppet, vilket blir årets debut... blir tufft men kul.

Bunta däcken!

Kan inte låta bli att länka till detta tips. Undrar hur bra det funkar?! =) Buntband istället för dubb!

Har tyvärr ingen pendlarcykel jag kan testa det på själv då jag har fälgbromsar på den. Funkar det så är det ju ett billigt sätt att fixa bättre grepp. Iaf vid färd rakt framåt. I kurvor har jag svårt att tro att denna geniala lösningen håller måttet?! Vad tror ni...

http://www.dutchbikeco.com

///Marco

tisdag 11 januari 2011

Gott vatten!

Folk pratar ofta om att vattnet smakar plast i vanliga vattenflaskor. Nått jag faktiskt inte direkt far illa av. Specialized verkar iaf ha tagit fram en flaska där vattnet ska smaka mumma även efter en viss tid i flaskan.

Kommer säkert bli jättebillig. Själva pipen tyckte jag verkade intressant! Text om flaskan! Namnet är massivt iaf Purist WaterGate

///Marco


söndag 9 januari 2011

Tabata tabata tabata! ///Marco

Blir ju mycket spinning på sats för mig nu och där har dom verkligen fallit för tabata. Idag körde jag ett 90 minuterspass och det var indelat i 3 block. Varje block avslutades med 12 tabataintervaller. Det var smått jobbigt. Bra med lite galna ledare som kör skiten ur en! Det jobbigaste med spinning är nästan värmen. Har haft en bra träningsvecka med tunga vikter på gymmet och 3 helt ok cykelpass, ett på motionscykel och två spinningpass.

Testade mina Redbull tights idag. Vet inte varför jag köpte dom (och en tröja) för jag har ju inte någon sådan cykel. Grymt sköna var dom iaf.



Iaf så blev det en bra genomkörare. Över 85% i snittpuls i 90 minuter är jag ganska nöjd med!

lördag 8 januari 2011

Att ta sig tillbaka i form efter ett långt uppehåll.

Jag har under hösten haft en del tråkigheter privat som gjort att familjen gått före träning. Så jag har tyvärr inte tränat alls under oktober-december. Varit aningen deprimerad och behövt fokusera på annat. Jag har dessutom gått upp en del i vikt.

Men, sånt är ju som tur är bara tillfälligt och nu ser jag med glädje fram emot vinterns och vårens träning.

Jag har inlett träningen med 3 cykelpass på min spinningcykel som står i källaren, kommer fortsätta med den träningen ca 3-4ggr per vecka och lägga till lite utecykling på helgerna när vädret tillåter. Förhoppningsvis så blir det lite varmare snart och mindre snö. I början på mars hoppas jag kunna köra fullt ute på vägarna för att åter göra tävlingsdebut på Östgötaloppet i slutet på april. Denna gång något snabbare än förra året.

Fokus kommer dessutom att ligga på att gå ner i vikt för att i början på säsongen ligga på runt 85kg och sedan runt 80 när tävlingssäsongen är igång på allvar. Förra året låg jag som lägst på strax under 90 så en lägre vikt kommer att ge en del hoppas jag.

Efter det här inlägget tänker jag skriva positiva saker istället för lite gnäll som fick inleda årets bloggande.

Ska bli riktigt kul detta!!!!

Krånglande bakväxel! ///Marco

Mekade lite med min mtb igår (5-56). Har en bakväxel där högsta växeln inte riktigt klickar, segar sig ut och kan ibland ta uppåt 10 sekunder innan den glider i. Hade den inne på Cykloteket men dom fixade det inte, var liksom samma problem när jag fick tillbaka cykeln. Livstidsservicen som ingår kanske är lite sådär kvalitetsmässigt?

Löser jag inte problemet själv så borde jag lämna in den igen. Den har ju inte gått mer än 50 mil cirkus. Funderar faktiskt på att köpa ett mekställ man hänger upp cykeln på. Vore lite kul att lära sig meka på riktigt! Undrar om mina cyklar känner samma? Haha!

Testar och lägga in en video i efterhand. Dialekten bjuder jag på!
Test av Vimeo och bakväxel from Marco J on Vimeo.



torsdag 6 januari 2011

Tejp eller lim? ///Marco

Har köpt både och för vet inte vad jag klarar av. Lutar åt att jag kör limmade tubisar, känns ju mer rätt. Sedan så sa Janne på Norvelo att däcken man monterat med tejp kan bli lite kämpigare att få av. Efter att ha sett en instruktionsfilm från Continental hur man limmar så blev det jag även köpte en liten rulle tejp...


Köpte ventilförlängare och en flaska Hutchinson Fast Air som man kan ha med sig istället för ett extra däck. Ska visst kunna fixa mindre hål så att man kan ta sig hem utan att behöva ringa Taxi. Känns värt att testa. Har fått lite olika betyg i diverse tester.


onsdag 5 januari 2011

Nytt år ny blogg!

Nu är det dags att komma igång igen så att man är i form tills våren faller in. Den förra bloggen var väldigt begränsad när det gällde design och enligt mig krånglig att göra inlägg i. Därför så kör vi nu denna bloggen. Den är inte helt klar än men ska nog inte snickra sönder den. Keep it simple!

Just nu är det "barmarksträning" som gäller. Spinningcyklande och allmänt skrotlyft! Hoppas på att snön försvinner lite tidigare i år än förra året. Är sugen på att ge mig ut och cykla på plastraketen med kulfiberhjulen!

Ska bli roligt att testa på att tävla i nått igen. Det var längesen och tävlingsmänniskor det är både Eric och jag!

En bild från en varm tur i somras. Hoppas på många fler såna turer när snön försvinner! Eric är han som ligger bakom och lurar med en spurt!